Jeg hadde egentlig ikke tenkt å poste noen ny bolleoppskrift i forbindelse med fastelavn. Bloggen har en helt drøss, det er bare å smelle på litt krem og sylte tøy – tata 😉
Men når jeg var i butikken i dag ble jeg altså inspirert til å hive meg på fastelavns bølgen jeg også! Resultatet er lyse og luftige speltboller. Sukkerfri, men bakt uten helsekostprodukter.
Til ca 20 boller trenger du:
Ingredienser
- 5 dl vaniljesaus Zero
- 1 banan
- 50 gram smør
- 1 pk fersk gjær
- 800 -900 gram lyst speltmel
- 1 egg
- Melis til pynt
Fremgangsmåte
- Start med å varme opp (ikke koke) vaniljesausen
- Tilsett smørret og rør til dette har smeltet
- Mos bananen
- Når vaniljesausen er kroppstemp rør inn gjær og banan
- Spe på mel litt og litt
- Elt deigen i min 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd
- Sett den til heving på et lunt sted i 60-90 minutter
- Del opp i 20 emner og rull til boller
- Sett ovnen på 200 grader over og under
- La bollene etterheve mens ovnen blir varm
- Pensle med ett egg
- Stekes i ca. 10 minutter
I morgen kommer et stort innlegg med alle kakene dere ønsket dere til morsdagen! Sunne så klart! Pluss at jeg har sunnifisert min egen favorittkake!
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hvordan er det å fryse ned disse bollene? De ser så sabla gode ut, men er redd jeg ikke klarer å stoppe å spise dem om jeg ikke får «gjemt» dem i fryseren
Du er så flink finne ut oppskrifter på sukkerfrie kaker og boller. Jeg liker bloggen din så godt
Takk, det var hyggelig å høre!