egen reklame
Over 100 sunne sommer oppskrifter og treningsøkter HER
Jeg må le litt når jeg nå poster denne smuldrepaien. For sist år var planen min å lage denne med rabarbera, men jeg var litt sent ute og fikk ikke tak i rabarbera. Derfor ble den en versjon med nektariner og bringebær i stede. Du finner den HER
I år er jeg litt tidligere ute, med denne gangen var butikken altså utsolgt for rabarbera. Derfor jordbær og bringebær denne gangen altså! Men dette er jo selve magien i en god smuldrepai topping. Du kan bruke det du har eller det du har lyst på av frukt og bær. Det går svært sjeldent galt med en god smuldrepai!
Til en pai trenger du:
Ingredienser
- 1 kurs friske jordbær
- 3 dl bringebær (du kan fint bruke frosne)
- 1 ss maizena
- 1,5 dl sukrin gold
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl bokhvetemel (hvis ikke du spiser glutenfritt kan du bruke speltmel)
- 1 dl revet kokosmasse
- 100 gram romtemperert smør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rør sammen sukrin gold, havregryn, mel og revet kokos.
- Del smørret i terninger.
- Rør/kna smørret inn i det tørre.
- Rens og del opp jordbærene. Små i halve og store i fire. Bland sammen med bringebærene og hell bærene i en form.
- Strø over maizena og vend bærene litt rundt.
- Topp formen med crumbelen.
- Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter – til toppingen er gylden og sprø.
Jeg topper min pai med enten creme farishe, gresk yoghurt eller vaniljeis!
Finnes det noen bedre sommer dessert?
Stort Smil
Desiree