Sukkerfri RockyRoad med bringebær

25. februar 2016 | Godis og kaker

 

 

På snapchat i dag kan du se meg lage sukkerfri marsmallow med bringebær smak. Jeg lagde dobbel porsjon siden Vilde skal ha med seg på kino i morra. De som leser bloggen fast vet at Vilde har diabetes type 1. Selv om hun fint kan spise vanlig godis liker vi å spe på med litt sunnere saker, helst uten sukker og med minst mulig karbohydrater. Hele røra til disse marsmallowsene inneholder 160 kalorier og 0 karbohydrater. Hvor mange kalorier  hver inneholder avhenger da av hvor store du lager bitene. Jeg fikk 20, så da er vi vel nede på 8 per stykk.

Vil du følge meg på Snap så er navnet Fitfocuse

Min prosjon av marsmallowsen ble brukt til å lage en litt friskere versjon av RockyRoad. For hvem liker vel ikke kombinasjonen bringebær og sjokolade?

 


Vi tar marsmallowsen først:


Du trenger:

1 dl kaldt vann

1 dl konsentrert bringebæsaft (sukkerfri)

3 ss gelatinpulver

6 ss fibersirup clear

 


Slik gjør du:

Legg gelatinen i det kalde vannet og la det svelle i 10 minutt.

Kok så opp saft og sirup. Når væsken når kokepunktet tar du en av platen.

Nå skal dette vispes sammen. Bruk elektronisk visp til dette.

Start med å helle den varme saften i gelatinen i en tynn stråle. Visp og visp til du får en lyse rosa, stiv krem.

Kle en stor ildfast form med bakepapir eller bryss bund med sukrinmelis. Hell massen over og sett kaldt i minst en time.

 

 


Til min versjon av RockyRoad:


200 gram smeltet sjokolade. Jeg bruker Kokesjokolade med 70% kakao.

2 never salte peanøtter

2 never frosne bringebær

Ca. 10 puter marsmallow

 


Det er egetlig ikke noen spesiell måte å gjøre dette på. Jeg valgte å lage min i brødform, men du kan enkelt balde alle ingrediensene i en bolle og bre det ut over et bakepapir. Det er jo en grunn til at det heter RokyRoad 😉


Oppbevares i kjøleskapet.

 


StortSmil


Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#sukkerfri


#diamat


#lavkarbo


#utensukker


#funskjonellkost


#godis


#marsmallow


#rockyroad

 


25. februar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (24)

  1. Ser sinnsykt godt ut!Men 8 kalorier pr stykk, er vel bare marsmallow uten sjokoladen, nøtter og bringebær? For er på et ekstremt streng diett og må dessverre tenke på kcal..

  2. Hvis man vil ha vaniljesmak, hva burde man bruke da? Å kan man bruke sukrin gold istedefor fibersirup?

  3. Mulig å droppe sirupen og bruke gelatinplater istede for pulver? 🙂 takk for gode tips 🙂

  4. Dette så så utrolig godt ut på snapchat at jeg måtte løpe inn for å se. Har tidligere laget marshmallows selv, med honning som søtning (og sjokolade oppi), som ga en litt utpreget honningsmak, skal derfor prøve dette!Ps. til dem som spurte om å erstatte gelatinpulver med plater går det helt fint. 1ss pulver tilsvarer to plater 😉

  5. Klin-kokos Anita: jeg er fremdeles usikker på om det funker i denne versjonen uten sukrinmelis som man ofte bruker når man bruker gelatinplater 🙂

  6. Har nettopp forspist meg på marshmallows, ååååå så godt! Takk for nok ei knall oppskrift! 🙂

  7. Ååååå dette så sinnsykt godt ut. Må prøves til helgen.Helt genialt med fremgangsmåte på snap 🙂 Takk for all inspirasjon og gode tips.

  8. Så deilig! har sett en lignende oppskrift med sukker, men tror ikke jeg har sett uten 😀

  9. Jeg blir like imponert hver gang det dukker opp en ny oppskrift her eller på snapchat!! Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å komme opp med alle disse gode ideene, men jeg er veldig glad for det 😀 Takk for at du deler alle oppskriftene med oss! 🙂 Jeg spiser nesten ikke sukker lengre, takket være deg! 😀 Ha en fin helg <3

  10. Har lyst til å lage denne og turkake med karamell og ha til «påskegodt». Kan de fryses? Noen som har prøvd?

Comments are closed.