Jeg har vært på jakt etter rabarbra i lange tider nå. Har faktisk gått så langt som til å spørre på Facebook om ikke noen i nærområdet hadde litt til over i hagen som jeg kunne kjøpe!
Men det ga heller liten respons… Så da det endelig dukket opp i butikken gikk jeg litt amok! Så na har jeg 4 kg rabarbra å kokkelere med! Kom gjerne med ønsker og forslag til bloggen.
Øverst på min liste sto sukkerfri rabarbra saft. Rett og slett fordi jeg så min o store bakeguru Elin fra krem.no lage det for noen uker siden. Hun lager så klart med sukker. Du finner hennes oppskrift HER Men det er ikke så vanskelig å lage en god, sukkerfri variant av denne saften.
Bare fargen er grunn nok til å lage den!
Til ca. 1,5 liter trenger du:
Ingredienser
- 1,5 kg rabarbra
- 100 gram sukrin
- 2 liter vann
- 2 økologiske sitroner
Fremgangsmåte
- Del opp rabarbra og sitroner (med skall)
- Ha dem i en stor kjele og slå over vannet.
- Kok opp og la det koke til alt er mørt. Ca. 10 minutter.
- Sil av saften og hell det tilbake i kjelen. Tilsette sukrin og rør til den er oppløst. Smak gjerne til om du ønsker er søtere saft. jeg liker den litt syrlig.
Tips:
Denne saften holder i kjøleskapet i flere uker (om ikke du drikker den opp da….). Jeg synes den smaker nydelig om du sper den ut med litt Farris. Sommerfest? 50/50 av denne og prosecco er heeeeelt nydelig!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Skal rabarbraen også være med skall når du koker den?