Sukkerfri karamell

SUKKERFRI LAKRISKARAMELLER MED GROVT SALT | oppskriften du har ventet på

9. desember 2017 | Godis og kaker

Denne helgen er satt av til en hel haug med kjøkkenprosjekter! Neste søndag kommer årets sunne julehefte, gratis. Og selv om jeg har jobbet jevnt og trutt med det siden begynnelsen av november får jeg det alltid litt travelt mot slutten. Ganske selvforskyldt, siden jeg alltid finner på så mange nye ting jeg gjerne vil ha med i siste liten!

På tross av mange planer for dagen startet jeg dagen med å jakte soloppgangen ute på Hvasser. Finnes ikke bedre måte å starte en lørdag på <3

Lille Skagen

Denne oppskriften har dere ventet på i snart tre uker, men nå tok det meg også tre forsøk å få den ut på bloggen. Første porsjon jeg lagde spiste Vilde opp før jeg rakk å ta bilde av den. Da jeg endelig hadde klart å lage ny porsjon var det for dårlig lys til å ta bilder, også ble den også spist opp…

Denne gangen passet jeg på å lage karamellene mens jeg er alene hjemme, og endelig lykkes det meg og få tatt noen fine bilder av resultatet!

Den som venter på noe godt venter sjeldent forgjeves er så til de grader gjeldende når det kommer til disse karamellene!

Sukkerfri Lakris karamell

Til ca. 20 karameller trenger du:

Ingredienser

  • 4 dl Fiber sirup (du kan bruke både clear og gold)
  • 2 dl fløte
  • 1 ts vanlijepulver
  • 5 ss lakrispulver
  • En liten neve flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Ha alt unntatt flaksalt i en kasserolle og kok opp.
  2. La det deretter småkoke i 35 minutter*
  3. Fordel massen utover et bakepapir, strø over flaksalt og sett til avkjøling
  4. Del opp i passe biter**

*Om du halverer porsjonen så går dette utover koketiden. Reduser den da til ca. 20 minutter

**Om du oppbevarer karamellen kaldt trenger du ikke å pakke den inn, men jeg vil anbefale deg å pakke karamell inn i cellofan eller legge dem i små konfektformer. De klisser seg lett sammen når de blir liggende

Sukkerfri karamell

Da er jeg klar for å kaste meg over kjøkkenet! På planen står både blåbærgløgg, jule foccacia, safranboller og søtpotetpannekaker. Heldigvis ser det ut som at jeg får litt fred på kjøkkenet i dag 😉

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

9. desember 2017 | Godis og kaker

Kommentarer (1)

  1. Er lakrispulver det samme som lakrisrotpulver? Syntes da det hørtes mye ut med 5ss..da jeg synes lakrisrotpulveret smaker mye med veldig liten mengde….

Comments are closed.