SUKKERFRI KRYDDERKAKE | med gresskar og sjokolade

Reklame 2. oktober 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no

 

I dag ble det mye kakeprat på bloggen, men jeg har rett og slett lovet meg litt bort, og sagt ja til både kanelsnurre oppskrift og oppskriften på denne deilige krydderkaka – før helgen.

For hva er vel bedre enn å bake noe søtt og sunt til helgkosen?

Før du går videre til oppskriften på denne vil jeg bare informere om at gresskar kan byttes ut med både søtpotet og banan i denne oppskriften. Men jeg vil gi deg et par gode grunner til å velge å teste med gresskar!

  • Gresskar er rikt på vitamin A, C og E. I tillegg til jern og folat!
  • Rikt på antioksidanter
  • Selv om det er en næringrik grønnsak inneholder den få kalorier.
  • Inneholder fiber

Så mange gode grunner til å få litt mer gresskar inn i livet ditt, særlig nå som de er i sesong 😉

Du trenger:

Ingredienser

  • 70 gram smeltet smør eller kokosolje
  • 1 dl SukrinGold sirup eller honning
  • 2 egg
  • 2 dl mos gresskar*
  • 0,25 dl melk eller havremelk
  • 2 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts muskatnøtt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl havremel
  • 100 gram mørk sjokolade

*Dette lager du ved å skrelle, koke og mose 1/2 lite gresskar. Kan byttes ut med samme mengde most banan eller søtpotet.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Visp sammen smeltet smør, SukrinGold sirup, gresskarmos, egg og krydder.
  • Hakk den mørke sjokoladen, og rør inn mel, bakepulver og sjokolade.
  • Kle en brødform med bakepapir og hell røren over.
  • Stekes midt i ovnen i 55-60 minutter.

Følg meg gjerne på Instagram HER eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Reklame 2. oktober 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter