egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no
I dag ble det mye kakeprat på bloggen, men jeg har rett og slett lovet meg litt bort, og sagt ja til både kanelsnurre oppskrift og oppskriften på denne deilige krydderkaka – før helgen.
For hva er vel bedre enn å bake noe søtt og sunt til helgkosen?
Før du går videre til oppskriften på denne vil jeg bare informere om at gresskar kan byttes ut med både søtpotet og banan i denne oppskriften. Men jeg vil gi deg et par gode grunner til å velge å teste med gresskar!
- Gresskar er rikt på vitamin A, C og E. I tillegg til jern og folat!
- Rikt på antioksidanter
- Selv om det er en næringrik grønnsak inneholder den få kalorier.
- Inneholder fiber
Så mange gode grunner til å få litt mer gresskar inn i livet ditt, særlig nå som de er i sesong 😉
Du trenger:
Ingredienser
- 70 gram smeltet smør eller kokosolje
- 1 dl SukrinGold sirup eller honning
- 2 egg
- 2 dl mos gresskar*
- 0,25 dl melk eller havremelk
- 2 ts kanel
- 2 ts kardemomme
- 1 ts malt ingefær
- 0,5 ts muskatnøtt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
- 1 ts bakepulver
- 3 dl havremel
- 100 gram mørk sjokolade
*Dette lager du ved å skrelle, koke og mose 1/2 lite gresskar. Kan byttes ut med samme mengde most banan eller søtpotet.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader
- Visp sammen smeltet smør, SukrinGold sirup, gresskarmos, egg og krydder.
- Hakk den mørke sjokoladen, og rør inn mel, bakepulver og sjokolade.
- Kle en brødform med bakepapir og hell røren over.
- Stekes midt i ovnen i 55-60 minutter.
Følg meg gjerne på Instagram HER eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree