SUKKERFRI KARAMELLSAUS | kun en ingrediens

30. januar 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Noen ganger må det et hendig uhell til for å komme frem til nye oppskrifter. Og denne karamellen er helt klart resultatet av et slikt uhell! Mens jeg lagde innlegg om golden latte i går skulle jeg nemlig koke opp litt mandelmelk.

Jeg helte litt for mye i kjelen og lot restene dette stå på lav varme mens jeg tok bilder og skiftet en tissebleie. Da jeg kom tilbake til komfyren hadde dette kokt ned til en deilig, søt og tykk karamellsaus!

Før jeg kunne dele oppskriften med dere måtte jeg så klart prøve å gjøre det en gang til, og jeg har et par gode og en dårlig nyhet til de som vil prøve selv.

Den gode er at det funker og at man på 10 små minutter får en skikkelig god karamell saus. Den dårlige nyheten er at man får ikke så mye. 3 dl mandelmelk blir til ca. 2-3 ss karamell. Det er jo perfekt dypping for et eple, topping på en yoghurt eller havregrøten en fysen kveld, men trenger du større mengder ville jeg brukt en annen oppskrift, som for eksempel DENNE.

Uansett, slik lager du denne varianten!

Ingredienser

  • 3 dl mandelmelk uten sukker

Kokes ned på lav varme. Ca.10-12 minutter. Rør rundt underveis

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

 

Stort Smil

Desiree

30. januar 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (9)

  1. Denne synes jeg var så genial at jeg løp til butikken for å skaffe usukret mandelmelk. Lagde den nettopp og passet på å følge fremgangsmåten din til punkt å prikke… Noe ved dette er helt klart feil. Jeg fikk en lys tykk beige-farget masse. Den smakte langt ifra søtt og godt! Den smakte mer som kjempesalt trolldeig! Ha ha ha.. skikkelig pyton. Brukte mandelmelk fra alpro. Hva gjorde jeg galt?

  2. Dette virker da virkelig ikke? Ble brun masse som så slettes ikke smaker karamell. Eller brukte jeg feil melk? Brukte alpro usøtet melk.
    Jeg liker mamge av oppskriftene dine, men noen ganger er det du kaller det litt missvisende. Hva med å kalle en spade for en spade? Søtpotetgrateng istedet for nachos og så videre.

  3. Din ser kjempe god ut, men jeg sliter med samme problem som de over her, min ble en gusten grå guffe som ikke smakte godt.

  4. Har nettop prøvd denne, jeg syntes den ble knallgod!:) Ikke samme farge som på bildet, noe lysere, men søt og god, veldig digg med en klype havsalt i 🙂

Comments are closed.