SUKKERFRI JORDBÆRKAKE | med kremostglasur

10. juli 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter | 9 kommentarer

For noen uker siden publiserte jeg denne oppskriften på bakte doughnuts med jordbær og kremost glasur. Og om jeg så skal få si det selv så er det en av de beste kakeoppskriftene mine så langt!

Derfor ble jeg litt skuffet over at innlegget var såpass dårlig besøkt. Heldigvis, om man kan si det, så fortalte en kjapp runde i kommentarfeltet meg at «problemet» var doughnuts. Folk syntes at det hørtes litt komplisert ut. Noe det absolutt ikke er, men jo, man må jo ha former til det – og det har nok ikke alle.

Så jeg bestemte meg for å gjøre oppskriften om til en liten langpannekake. Mer allment kan det knapt nok bli eller?

Til en liten langpanne trenger du:

Ingredienser

  • 250 gram speltmel
  • 150 gram sukrin gold eller kokosblomst sukker
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ts bakepulver
  • 2 klyper salt
  • 50 gram smør
  • 1,6 dl melk
  • 2 egg
  • 15 jordbær
  • 200 gram kremost naturelle
  • 10 ss sukrnmelis
  • Sitronsaft til smak

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader og smør formene.
  • Bland mel, sukker, vaniljepulver, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det i melblandingen sammen med melk og egg. Rens jordbærene, hakk dem fint, og vend dem inn.
  • Kle formen og stek kaka i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Rør sammen kremost og sukrinmelis. Smak til med sitronsaft.

Da håper jeg du setter denne kaken på to do listen denne sommeren!

Jeg har pyntet kaken med litt spiselige blomster kjøpt hos kremmerhuset.no

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Kommentarer (9)

  1. Hei, elsker bloggen din, og alle oppskriftene dine. Men skulle ønske når du kommer på oppskrifter på kaker og sånn at du kunne ha noen med mandelmel og sånn. Jeg tåler ikke gluten og ikke glutenfritt mel så er vanskelig å tilpasse speltmel og hvetemel i oppskrifter, da jeg kun kan bruke mandelmel og rismel. Håper du kan legge til tips om bytteforslag innimellom. Men elsker matoppskriftene dine, boken din og fitfokus siden

  2. Hei!
    Denne fikk jeg lyst til å prøve, men dessverre må jeg spise glutenfritt. Har du tips til hva man kan bytte ut speltmel med?

    1. Vi hadde doughnut-former, og prøvde disse forrige runde Eneste vi hadde problemer med, var at vi ikke kunne vente med å smake, så vi tok de ut av siliconformen aaalt for tidlig Helt nydelig!

  3. Har du jordbærene i selve kaka eller i glasuren? Hvordan får du glasuren rosa? skal absolutt lage denne i helgen!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.