SUKKERFRI JORDBÆRKAKE | med kremostglasur

5. juli 2022 | Godis og kaker, Oppskrifter

Egenreklame

 Min 5. bok kan endelig bestilles hos Norli HER

For noen år siden publiserte jeg denne oppskriften på bakte doughnuts med jordbær og kremost glasur. Og om jeg så skal få si det selv så er det en av de beste kakeoppskriftene på denne bloggen.

Derfor ble jeg litt skuffet over at innlegget var såpass dårlig besøkt. Heldigvis, om man kan si det, så fortalte en kjapp runde i kommentarfeltet meg at «problemet» var doughnuts. Folk syntes at det hørtes litt komplisert ut. Noe det absolutt ikke er, men jo, man må jo ha former til det – og det har nok ikke alle.

Så i år har jeg dratt oppskriften opp fra arkivet og laget den på nytt i langpanne! Mer allment kan det knapt nok bli eller?

Til en liten langpanne trenger du:

Ingredienser

  • 250 gram speltmel
  • 150 gram sukrin gold eller kokosblomst sukker
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ts bakepulver
  • 2 klyper salt
  • 50 gram smør
  • 1,6 dl melk
  • 2 egg
  • 15 jordbær
  • 200 gram kremost naturelle
  • 10 ss sukrnmelis
  • Sitronsaft til smak

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader og smør formene.
  • Bland mel, sukker, vaniljepulver, bakepulver og salt i en skål. Smelt smøret, og rør det i melblandingen sammen med melk og egg. Rens jordbærene, hakk dem fint, og vend dem inn.
  • Kle formen og stek kaka i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Rør sammen kremost og sukrinmelis. Smak til med sitronsaft.

Dette er den saftigste kaka du kommer til å lage i sommer!

Den holder seg godt i noen dager om bare du pakker den inn i plast. Og den kan fint fryses ned – uten glasuren.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

5. juli 2022 | Godis og kaker, Oppskrifter