SUKKERFRI GRESSKARKAKE | med kremostglassur

2. oktober 2018 | Godis og kaker

I dag var jeg veldig i tvil om jeg skulle poste denne kaken eller kaste meg hodestups inn i debatten om eksponering av barn på sosiale medier. Fremdeles usikker på om jeg skal dele mine synspunkter, men bestemte meg i alle fall for å ta en bake (ikke en bolle) mens jeg vurderer saken 😉

I disse Halloween tider har det dukket opp mange forslag på hva man kan lage av gresskar.Gresskarsuppe er jo en stor hit, men siden det alt ligger gresskarsuppe på bloggen ville jeg teste litt nytt i år. Første oppskrift ut blir derfor denne saftige gresskarkaken!

TIL EN LITEN LANGPANNE (30 x 25 cm) TRENGER DU:

Ingredienser

 • 4 stk egg
 • 4 dl gresskarpure (ca. 1/2 lite gresskar)
 • 112 dl nøytral olje
 • 400 g sukrin gold
 • 225 g siktet speltmel
 • 112 ts bakepulver
 • 12 ts natron
 • 12 ts salt
 • 2 ts malt kanel
 • 12 ts malt ingefær
 • 14 ts malt nellik
 • 14 ts malt muskat

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 180 grader
 2. Visp sammen egg, gresskarpure, olje og sukrin gold. Bland alt det tørre i en egen bolle.
 3. Ha melblandingen litt etter litt i eggeblandingen.
 4. Stek kaken på nederste rille i 30-40 minutter. Avkjøl kaken helt før du lager og brer over glassur.

GLASSUR:

Fremgangsmåte

 1. 200 g kremost naturelle
 2. 400 g skurin melis
 3. 100 g romtemperert smør

Alt vispes sammen til en klumpfri krem

Kaken ble mitt bidrag til dagens Halloween feiring på LEVEL treningssenter.  Så ikke ut som noen la merke til at den var av det sunnere slaget 😉

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

2. oktober 2018 | Godis og kaker