SUKKERFRI BANANMUFFINS | med karamellfyll og sjokoladeglasur

Reklame 5. november 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter | 2 kommentarer

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

 

Få oppskrifter har gitt meg mer hodebry enn denne!

Første gang jeg lagde dem ble de helt perfekt, men spist opp før jeg fikk tatt bilder. Andre gangen jeg lagde dem gjorde jeg feilen ved å ikke følge min egen oppskrift – slik at de ble for saftige! Og i dag fikk jeg altså bakt dem for tredje gang!

Det blir nok en fjerde. For bildene ble ikke sånn som jeg gjerne ville ha dem 😛 Men mer enn to arbeidsdager kan jeg nesten ikke ofre på en enkel bananmuffins, som jo er det dette er! Og nå har det stormet i innboksen min det siste døgnet med spørsmål om oppskrift – so here goes!

Til 12 muffins – vanlig størrelse:

Ingredienser

  • 15 små dadler uten sten
  • 1,25 dl kokende vann
  • 2 egg
  • 1 dl rapsolje/smeltet smør
  • 2 modne bananer
  • 250 gram havremel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natronpulver

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Legg dadlene i en bolle og hell over det kokende vannet. La de stå å trekke i 10 minutter.
  • Ha dadler, vannet de ligger i, egg og bananer i en blender eller stavmikser og mos til en helt glatt røre.
  • Rør inn olje, mel og bakepulver og natron.
  • Hell røren over i 12 små muffinsformer og stek midt i ovnen i 20 minutter.

I mens lager du fyll + glassur:

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte eller usøtet, kondensert melk
  • 4 ss SukrinGold Sirup
  • 4 ss Sukrin Gold

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring.
  • La det småkoke i 20- 25 minutter til du får en tykk saus

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 250 gram sukrin melis
  • 4 ss kakao
  • 1 ts vaniljepulver
  • 2 ss kald kaffe

Fremgangsmåte

  • Del smøret i terninger og pisk mykt sammen med kakao, vaniljesukker, melis og kald kaffe.

Slik monterer du muffinsene:

  1. Avkjøl muffinsene helt før du fyller og pynter dem.
  2. Bruk en te skje til å grave ut et hull i midten.
  3. Bruk en sprøytepose til å fylle hullet med karamell. (Hvis karamellen har stivnet kan du varme den på svak varme)
  4. Fordel glassuren med en sprøytepose eller smør den på toppen med en kniv.

Hvis du tenker at dette ble mye greier så vil jeg virkelig anbefale å lage disse muffinsene uten fyll også. De er utrolig gode og saftige! Neste gang skal jeg teste med litt julete krydder og sjokoladebiter i!

Oppskriften blir lagt ut i appen min neste uke i likhet med alle andre oppskrifter som blir publisert denne uka.

Du finner appen i APPLE HER og GOOGLE HER.

Stort Smil 

Desiree

Kommentarer (2)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.