Sukkerfrie latmanns skolebrød

Sukkerfrie latmanns skolebrød – bakt på spelt

14. juni 2017 | Boller & Brød

En ting jeg aldri har fått ordentlig til er skolebrød! Jeg er nemlig litt over gjennomsnittet glad i det gule i midten! Og tok jeg på så mye som jeg ville ha, ja så rant det bare utover. Og tok jeg på så lite at det ikke rant utover så var jo hele vitsen med skolebrød borte!

Men inspirert av @kremno_elin på instagram i dag bestemte jeg med for å gi latmanns skolebrød en sjanse. Hun fikk det til å se så lekende lett ut. Så med min egen oppskrift på speltboller og min egen oppskrift på sukkerfri vaniljekrem gikk jeg til verks.

Elin sin versjon minner nesten om en pizza med vailjekrem på, og det var også planen min, men i det jeg skulle til å sette brettet inn i ovnen tenkte jeg på alle de gangene jeg har prøvd å bake skolebrød, men opplevd at kremen fløt utover. Så jeg tok en annen vri og puttet mine firkanter med vailjekrem på oppi muffinsformer. BONUS! Da var det plass til ennå mere krem!

Sukkerfrie latmanns skolebrød

Du trenger en porsjon av min speltbolle deig HER

Og en porsjon av min sukkerfrie vaniljekrem og glasur HER

Lag deigen etter anvisning og sett til heving. La den heve så lang tid som du bruker på å lage vaniljekrem. De heter tross alt latmanns skolebrød!

Kjevle så deigen ut i et stort rektangel og del i 9 biter. Legg en god klatt vaniljekrem på hver bit.

Ha så firkantene over i ett muffinsbrett og etterfyll med mere krem

Stekes i ca 10 minutter på 220 grader varmluft

Avkjøl helt før du tar på glasur og kokos

Idiot sikker måte å lage skolebrød på spør du meg!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

14. juni 2017 | Boller & Brød