Ingen sommer uten crumble pie, eller smuldre pai, som det heter på norsk.
Og siden det er sommer skal den jo helst fylles med sommerlige bær og frukter. Det gleder meg også til! Min favoritt er nemlig smuldrepai med norske jordbær og rabarbra, men det må vente til jordbærene ikke koster 70 kroner kurven 😉 Enn så lenge nytes de norske jordbærene høytidelig, og som de er – eller med litt sukker på.
Litt vennligere for lommeboka, og absolutt ikke en dårlig nummer to, er denne versjonen med nektariner og bringebær. Den perfekte kombinasjonen av søtt og syrlig. I tillegg har jeg tillatt meg å ha litt revet kokos i toppingen, så mer sommerlig smuldrepai enn dette finner du ikke!
Du trenger:
Ingredienser
- 6-7 nektariner
- 3 dl bringebær (du kan fint bruke frosne)
- 1 ss maizena
- 1,5 dl sukrin gold
- 1.5 dl havregryn
- 1 dl bokhvetemel (hvis ikke du spiser glutenfritt kan du bruke speltmel)
- 1 dl revet kokosmasse
- 100 gram romtemperert smør
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rør sammen sukrin gold, havregryn, mel og revet kokos.
- Del smørret i terninger.
- Rør/kna smørret inn i det tørre.
- Del opp nektarinene og fordel utover en ildfast form. Hell over bringebærene.
- Strø over maizena og vend nektarinene og bringebærene litt rundt.
- Topp formen med crumbelen.
- Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter – til toppingen er gylden og sprø
Mange liker smuldrepai med litt is eller krem til. Jeg synes den smaker best med en dæsj creme fraishe.
Håper det smaker.
Stort Smil
Desiree