Studio: Slik trener du hele kroppen + kondisjon når du har liten tid!

28. november 2017 | Trening

God morgen!

I dag er jeg skikkelig glad for at jeg fikk inn en real økt i går, på tross av at en hviledag nok hadde vært å foretrekke. Jeg ser nemlig at det kommer til å bli liten tid til trening denne uka! Ikke at jeg har tenkt til å la det stoppe meg, jeg skal absolutt bruke de mulighetene jeg har, og akkurat det skal jeg blogge litt om i dag.

For om man har litt dårlig tid, så skal det faktisk ikke så mye til for å få en real økt for hele kroppen + kondisjon.

Så i da har jeg satt sammen et program til deg hvor du får trent hele kroppen med kun 2 øvelser! Og da er det kanskje tid til litt kondisjon også? Jeg har i alle fall et bud på en super intervall, som gir maksimal effekt på kun 15 minutter.

Vanligvis anbefaler jeg å trene styrke først, men om man har dårlig tid er det greit å bruke kondisjonsdelen av denne økten som oppvarming også, så sett av totalt 14 minutter til denne intervallen:

 

OPPVARMING:

Gå med 7% stingning på mølla i 6-7 km/h – 5 minutter

Jogg 0% stigning på mølla i 8-10 kn/h – 5 minutter

GERILJA INTERVALL:

20 sekunder spurt så fort du kan

10 sekunder – hopp av båndet

 GJENTA 8 GANGER = 4 MINUTTEROBS: Intervallene må utføres med maksimal intensitet – opp mot makspuls!

Forskning viser at denne type intervall trening (20/10 x 8) gir opp mot 9 ganger høyere fettforbrenning enn lengre økter ved moderat intensitet. I tillegg til en 14% økning i maksimalt oksygenopptak. Et høyere oksygenopptak betyr bedre kondisjon. 

 

Så over til styrkeøvelsene:

Knebøy + Kroppshev / utført som supersett uten pauser.

10-12 repetisjoner – 3-4 runder.

Tilsammen trener disse to øvelsene:

Rumpe, lår, core, rygg, biceps og skuldre. Det er fordelen ved å velge øvelser for utfordrer flere muskelgrupper på en og samme gang!

Slik utfører du kroppshev.

Pst: Øvelsen er tyngre med strake ben!

Pass på: At du har albuene inntil kroppen, skviser skulderbladene godt sammen og skyver brystet frem. Ikke glem å stramme magen.

 

Følg meg gjerne på Instragram eller Snapchat (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

28. november 2017 | Trening