Rumpeøvelser ute

Stram opp rumpa på 20 sekunder #3

20. mai 2017 | Trening

Hei fra Vestlia!

Vi koser oss fremdeles på trenings weekend! Og så langt har dette vært den oh store rumpe dagen! Mobilitet, BOOTY camp og deretter en tur med 3,5 kilometer oppoverbakke og 200 meter stigning! JA, rumpene være har helt klart fått kjørt seg i dag!

Men rumpe trening er viktig! Ikke bare for at den skal være fin og stram, men fordi en sterk og vellfungerende rumpe er bra for din kropp og din helse!

Jeg har sagt alt dette før, men jeg tar det en gang til, så viktig er det!

Rumpeøvelser ute

  • En sterk rumpe forebygger ondter og skader i ryggen.

Hvorfor?

En av rumpas funksjoner er å holde deg oppreist og utvikle kraft når du løfter, reiser deg opp, går og flere andre aktiviteter du sikkert gjør flere ganger om dagen. Er du svak i rumpemuskulaturen vil ryggen ta i mot mye av den belastningen som egentlig er ment for sete.

  • Stabilierer bekkenet og forebygger skader i kne.
  • En trent rumpe bidrar til en høyere forbrenning.

Hvorfor?

Musklemassen din står for størstedelen av din kaloriomsetning. Jo større musklemasse du har, jo større forbrenning vil du derfor ha. I tillegg kan vi nevne at styrketrening bidrar til en god hormonbalanse i kroppen, som også er essensielt for at forbrenningen skal fungere optimalt.

I likhet med all annen styrketrening vil trening av sete også forebygge benskjørhet, diabetes, overvekt, senke blodtrykket, redusere risikoen for hjerte- karsykdommer og endre kroppssammensetning.

 

Min favoritt måte å trene rumpe på er TABATA – 20 sekunder jobbing/10sekunders pause *8

På Vestlia i dag kjørte vi:

Monster walk

3D utfall

Hockey

Glute bridge med strikk

Planke med strikk

Omvendt burpees

Tenkte jeg kunne filme og dele øvelsene når vi kom hjem, men enn så lenge kan du prøve deg på denne svinende økta.

 

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

20. mai 2017 | Trening