Stram opp rumpa på 20 sekunder #2

11. januar 2017 | Trening

Dette temaet har jeg hvert inne på før, men når du har blogget hver dag i snart 4 år ville det hvert rart om man ikke streifet fordi det samme temaet i ny og ne. Det er grenser for hvor mye nytt som skjer innenfor temaene mat, trening, kropp og helse mener jeg.

Dessuten er dette like aktuelt den gang som nå. Nordmenn blir ofte omtalt som et litt sirumpa folkeslag, det kan jeg si siden jeg er halvt dansk. Jeg er litt uenig, men at vi etterhvert utvikler oss til et litt flatrumpa folkeslag kan jeg si meg enig i. Vi sitter nemlig mye på rumpa!

Når jeg spør folk hvorfor de ikke trener er tid stort sett grunn nummer en. Vi har ikke tid til å prioritere det. Men hvem har sagt at trening trenger å ta så lang tid?! Ikke jeg i allefall.

Bilde; Monsterfoto

Faktisk kan en øvelse, utført i 20 sekunder, gjøre mye. Og om du har tid til å gjenta øvelsen 8 ganger da begynner vi å snakke en økt – en tabataøkt. Det eneste du trenger er din egen kropp!

Tabata er hardt og effektivt. Du gir alt du har i 20 små sekunder, deretter får du 10 sekunders hvile før det er 20 sekunder til med jobbing. Det hele gjentas 8 ganger – totalt 4 minutter. Om man setter sammen 4 øvelser totalt har du en god og effektiv økt. Da har du brukt 16 minutter på å trene.

Har du 16 minutter å avse i løpet av uka?

Slenger vi på 10 minutter oppvarming og litt uttøyning så har du brukt maks 30 minutter. Er det en grei investering i egen helse?

Les hvorfor det er sunt for helsen din å trene rumpe HER

Nå lurte jeg deg jo til å lese dette innlegget fordi jeg lovet deg stram rumpe på 20 sekunder. Derfor skal du få 4 øvelser som du kan bruke for å kjøre en tabataøkt på rumpe og ben.

Jeg utfører øvelsene i videoen i 20 sekunder, så følger du videoen sekund for sekund 8 ganger trenger du ikke å passe på tiden.

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min.

Stort Smil

Desiree

11. januar 2017 | Trening