Stram opp rumpa på 20 sekunder!

31. januar 2016 | Trening


Dette temaet har jeg hvert inne på før, men når du har blogget hver dag i snart 3 år ville det hvert rart om man ikke streifet fordi det samme temaet i ny og ne.

Det er grenser for hvor mye nytt som skjer innenfor temaene mat, trening, kropp og helse mener jeg.

Dessuten er dette like aktuelt den gang som nå.

 

Nordmenn blir ofte omtalt som et litt sirumpa folkeslag, det kan jeg si siden jeg er halvt dansk. Jeg er litt uenig, men at vi etterhvert utvikler oss til et litt flatrumpa folkeslag kan jeg si meg enig i. Vi sitter nemlig mye på rumpa.

 

Når jeg spørr folk hvorfor de ikke trener er 
tid 

stort sett grunn nummer en.Vi har ikke tid til å prioritere det.

Men hvem har sagt at trening trenger å ta så lang tid?! Ikke jeg i allefall.

 

 

Faktisk kan en øvelse, utført i 20 sekunder, gjøre mye. Og om du har tid til å gjenta øvelsen 8 ganger da begynner vi å snakke en økt – en tabataøkt.

Det eneste du trenger er din egen kropp og en tidtaker. Det finnes en rekke apper til dette. Jeg kan anbefale Gymboss, som er gratis.

 

Tabata er hardt og effektivt. Du gir alt du har i 20 små sekunder, deretter får du 10 sekunders hvile før det er 20 sekunder til med jobbing. Det hele gjentas 8 ganger – totalt 4 minutter.

Etter du 4 minuttene vil det være naturlig å gjøre det samme med en ny øvelse. Om man setter sammen 4 øvelser totalt har du en god og effektiv økt. Da har du brukt 16 minutter på å trene.

 


Har du 16 minutter å avse i løpet av dagen?

Slenger vi på 10 minutter oppvarming og litt uttøyning så har du brukt maks 30 minutter. Er det en grei invistering i egen helse?

 

Nå lurte jeg deg jo til å lese dette innlegget fordi jeg lovet deg stram rumpe på 20 sekunder. Derfor skal du få 4 øvelser som du kan bruke for å kjøre en tabataøkt på rumpe og ben.

Ha en flott søndag.


Vi stikker når til fjells.

 


Smil


Desiree

 


31. januar 2016 | Trening

Kommentarer (3)

  1. Så ut som veldig gode øvelser for rumpa det der!takk for tips, trengte dem 😀

  2. Hei…Jeg får ikke se de video snuttene av øvelsene du legger ut :-(Application Blocked! står det

Comments are closed.