Stram opp armene med disse 5 øvelsene.

14. april 2015 | Øvelser

 

Når det går mot lysere tider og mindre klær synes jeg det er helt naturlig at vi får et større fokus på kropp. Dere som kjenner meg vet at jeg setter helse i førersete når det gjelder mat og trening, men det er da ingenting i veien med å ha lyst til å ta seg bra ut?!

Det ene utelukker da ikke det andre?!

I det siste har rumper og mager fått mye oppmerksomhet. En leser ønsket seg noen gode øvesler for grevinnehenget, som hun kalte det. Og det er jo kanskje ikke så rart at vi ønsker litt strammere armer når korte ermer, singletter og kjoler skal på.


Personlig har jeg ingen isolasjonsøvelser for armer eller skuldre i mitt treningsprogram. Grunnen til dette er at når jeg først har tid til å trene styrke så ønsker jeg å få gjort så mye som mulig på en gang. Noen som er uenig med meg?

Flere av øvelsene jeg har valgt ut trener derfor både forside, bakside av arm, rygg og skuldre. 5 øvelser som kan gjøres med enkle hjelpemidler du har hjemme, og hvis du legger til en core øvelse eller to har du et helt greit program for overkropp.


Alle øvelsene vises i videoen tilslutt i innlegget

.

 


Roing:

Denne øvelsen kan gjøres med en handlepose eller nett i hver hånd.

Ikke vær redd for å lene deg godt frem, trekk navelen inn og hold ryggen rett. En liten, natulrig svaj i korsryggen er ikke farlig.


Trener: 

Forside av arm, rygg og skuldre.


Push ups:

God avstand mellom hendene, på tær eller knær. Strake hofter og trekk navelen inn.


Trener: 

Bakside av overarm, bryst og skuldre.

 


Rygghev: 

Dette er ikke direkte en armøvelse. Den trener bakside av skuldre, øverste del av rygg og korsrygg, men når du først ligger nede på matta, hvorfor ikke bruke 1 minutt ekstra for å få trent det hele.

 

 


Dips: 

Overkroppens svar på knebøy. Bruk en stol, trapp eller annen kant. Armene plasseres inntil kroppen. Tenk at du skal ha en god holdning når du trener, alltid! Magen på, brystet frem og kontakt mellom skulderbladene.


Trener: 

Grevinnehenget, forsiden av skulder og øverste del av rygg.

 


Biceps Curl:

 Eneste isolasjonsøvelse i programmet. Bruk det du i hjemmet som motstand. En pose, en sekk, bruk fantasien. God holdning så klart, og fokus på å holde overarmen mest mulig i ro.


Trener: 

Forside av overarm.


Hver øvelse 12*3

.

 

Sånn, da kommer videoen.

For å se denne på mobil må du åpne den i nettleseren eller i gratisappen Bloglovin
HER

– Desiree

 


14. april 2015 | Øvelser

Kommentarer (6)

  1. Hei! Takk for en fantastisk blogg og god inspirasjon når det kommer til trening og kosthold :-)Jeg har da det motsatte problemet. Jeg legger på meg på rumpe og lår. Skjønner ikke hvordan det er mulig at jeg har flat og definert mage, men likevel mye fett på spesielt innsiden av lårene.Det skal sies at jeg har mye muskler i både lår og legger, da jeg er ekstoppidrettsutøver i en idrett som krever sterke ben. Likevel ønsker jeg å nå og få «strammet opp» å bli kvitt det unødvendige fettet som ligger rundt. Jeg føler at hver gang jeg prøver slanke meg og spise mindre, mister jeg fett på armer og rundt magen, og ikke noe særlig på lårene.Har du noen tips? Fra før av trener mye squatts og utfall med tunge vekter og få (5-6) repitisjoner. Løper mye i perioder. Føler ikke at dette har hjulpet noe særlig..

  2. Signe: Jeg har det samme problemet selv 😉 Og desverre så er det bare sånn at vi har kvinnekropp…. og kvinner har mest fett på rumpe og lår. Sånn strengt talt så er det er sunnhetstegn, da overføldig fett på magen ofte er et tegn på dårlig kosthold…

Comments are closed.