Sprø sjokoladekjeks – stekt i vaffeljern;sukkerfri

12. februar 2016 | Godis og kaker

Ikke spør meg hvorfor vaffeljern. Noen ganger får jeg bare sprø innfall og når de sprø innfallene blir bra havner de her på bloggen. Oppskriften gjør seg garantert i stekeovnen også, men disse ble skikkelig gode! Sprø på utsiden og akkurat passe myke inni!

Til 20 kjeks trenger du:

1,25 dl smeltet smør, rapsolje eller kokosa

1,25 dl SukrinGold

1,25 dl  havregryn og/eller kokosmasse

2 egg

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

2 dl Fibramel eller mandelmel hvis du ønsker lavkarbo variant

50 gram mørk sjokolade.

 

Slik gjør du:

Bland alt med unntak av hakket sjokolade. Kne det sammen til en fast deig. Kna så inn sjokoladebitene.

Rull deigen ut til en lang pølse og sett den litt i kjøleskapet.

Sett vaffeljernet på full styrk, det skal ikke smøres.

Del så deigen opp i 20 biter og rull små kuler.

 

Plasser kulene i vaffeljernet. Du kan steke 3 av ganger per «plate» du har. Jeg had dobbelt jern, så jeg fikk stekt 6 om gangen.

Press lokket helt ned og la de steke i 2 minutter.

De blir harde når de avkjøler.

Disse blir med oss på håndballturnering i morgen. NAMMIS!

 

Pst:

I flasken har jeg hjemmelaget mandelmelk med sjokoladesmak! Det er superenkelt å lage! Jeg legger oppskriften ut på instagram i morgen.  Navnet er Fitfocuse

 

Stort Smil

Desiree


12. februar 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (10)

  1. Jeg er så imponert over deg, dine bake/middagsideer, kreativitet og stå-på-vilje! Utrolig gøy å følge deg på både snapchat og blogg! Ønsker deg en riktig god helg, og håper formen blir bedre! 🙂

  2. Disse skal prøves!!!Jeg digger oppskriftene dine:-)Men et helt annet spørsmål.Hva mener du om kaffe latte?

  3. Lina: Jeg liker det ikke 😉 men tenker at om mandrikker det en gang i blant er H melk ok, om man drikker ofte burde man velge lett – og helst uten masse sirup 🙂

  4. Hei! Jeg fikk lyst til å prøve soyabønne-snacken du la ut på snap i forrige uke (eller når det var), men så glemte jeg plutselig fremgangsmåten og ingrediensene. Kan du hjelpe meg? Det så veldig deilig ut! Du er forresten til stor inspirasjon, jeg elsker å følge deg!

  5. Hanne: Takk 🙂 hell kokende vann over og hell det rett av igjen. Ta over litt olje og grovt slt. jeg synes det er veldig godt med sitronsaft, men det er smak og behag.

  6. Tusen takk for rask tilbakemelding. I morgen skal det handles fryste soyabønner! Jeg gleder meg 🙂

Comments are closed.