Ikke spør meg hvorfor vaffeljern. Noen ganger får jeg bare sprø innfall og når de sprø innfallene blir bra havner de her på bloggen. Oppskriften gjør seg garantert i stekeovnen også, men disse ble skikkelig gode! Sprø på utsiden og akkurat passe myke inni!
Til 20 kjeks trenger du:
1,25 dl smeltet smør, rapsolje eller kokosa
1,25 dl SukrinGold
1,25 dl havregryn og/eller kokosmasse
2 egg
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl Fibramel eller mandelmel hvis du ønsker lavkarbo variant
50 gram mørk sjokolade.
Slik gjør du:
Bland alt med unntak av hakket sjokolade. Kne det sammen til en fast deig. Kna så inn sjokoladebitene.
Rull deigen ut til en lang pølse og sett den litt i kjøleskapet.
Sett vaffeljernet på full styrk, det skal ikke smøres.
Del så deigen opp i 20 biter og rull små kuler.
Plasser kulene i vaffeljernet. Du kan steke 3 av ganger per «plate» du har. Jeg had dobbelt jern, så jeg fikk stekt 6 om gangen.
Press lokket helt ned og la de steke i 2 minutter.
De blir harde når de avkjøler.
Disse blir med oss på håndballturnering i morgen. NAMMIS!
Pst:
I flasken har jeg hjemmelaget mandelmelk med sjokoladesmak! Det er superenkelt å lage! Jeg legger oppskriften ut på instagram i morgen. Navnet er Fitfocuse
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.