Sprø chipotle kyllinglår

20. oktober 2016 | Middag


/skrevet i samarbeid med TINE Kefir/

 

Å marinere kjøtt i kefir er det sikkert mange som er kjent med fra det indiske kjøkken. Melkesyren gjør kjøttet utrolig saftig og mørt. Har du ikke prøvd dette før burde du skrive det opp som ditt neste kjøkkenprosjekt!

I denne oppskriften får den syrlige Kefiren selskap med chipotle tabascosaus. Chipotle er tørket og røyket jalapenio. Sammen bringer de smaksløkene til de amerikanske sørstatene og kreolske matretter. Akkurat passe spicy en grå høstdag.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


Du trenger:


4-6 kyllinglår med skinn


1 lime


1 dl frisk persille


Salt og pepper etter smak

 


Til marinaden trenger du:


2 ss hvitløkspulver


2 ts tørkede chilliflak


2 ts tørket dill


3 ss chipotle tabascosaus


4 dl TINE kefir

 


Slik gjør du:


  1. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden.

  2. Legg kyllinglårene og marinaden i en dobbel frysepose. La dette så stå i kjøleskapet i 2 – 14 timer.

 


Ved tilberedning:


Sett ovnen på 200 grader. Over og undervarme.

 


  1. Varm opp olje i en god stekepanne. 

  2. Ta kyllingen opp fra marinaden. Stek den så med skinnet ned i ca. 10 minutter. Snu dem og stek videre i 3 minutter.

  3. Stekes ferdig i ovnen, 20 -25 minutter.

 


Server med grønn salat, gode poteter, lime og et dryss persille.


20. oktober 2016 | Middag

Kommentarer (2)

Comments are closed.