SPIS MAGEN FLAT PIZZABUND | med mitt favoritt fyll – TEX MEX

6. august 2018 | Middag

Jeg skal starte  med å gjenta meg selv, og forklare hvorfor denne bakemetoden er ekstra magevennlig.

Bunnen lages utelukkende av nøtter og frø bidrar både med fiber til tarmen, et stabilt blodsukker, god metthetsfølelse og sunne fettsyrer som kroppen trenger til så mangt- blant annet fettforbrenning. Men helt uproblematisk er det ikke for alle å spise mye frø, nøtter og korn for den saks skyll.

Nøtter og frø inneholder fytinsyre som binner til seg mineraler fra annen mat du spiser, tar det med seg ut av kroppen og ned i do. Ikke bare stjeler det viktig næring fra annen mat, det gjør også maten vanskeligere å fordøye og de viktige vitaminene og mineralene inne i frøet blir mindre tilgjengelig for kroppen. Heldigvis finnes det løsninger.

En løsning er å legge nøtter og frø til bløt i vann med litt salt og eplecider eddik. Minst 8 timer. Så ønsker du å ha denne pizzaen til middag – gjør dette før du går på jobb.

Følg meg gjerne på instagram @desireeandersen

Til 1 stor langpanne trenger du:

Ingredienser

  • 125 gram mandler
  • 3 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk (du finner dette sammen med glutenfrie produkter i matbutikken)
  • 5 dl kokende vann + 1 dl kokende vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss eplesider eddik

Ingredienser

  • Bland sammen alt det tørre. Ha det i en blender eller kjøkkenmaskin og mal til grovt mel.
  • Hell over 5 dl kokende vann + eplecider eddik. Rør godt og la det stå på benken i 8 timer.
  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Hell 1 dl kokende vann over deigen og rør kraftig så den blir myk og smidig igjen.
  • Hell den ut på et bakepapir, legg ett annet bakepapir over og kjevle den flat. Ca. 0,5 cm tykk.
  • Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Lag fyllet i mens.

REX MEX FYLL

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 boks hakket tomat
  • 1 pakke tacokrydder
  • 2 paprika
  • 1 purre
  • 1/2 rødløk
  • revet ost
  • Avokoado
  • Frisk koriander
  • Rømme
  • Lime

Fremgangsmåte

  1. Start med å steke kjøttet sammen med krydderet. Slå over tomatene og la det hele koke inn.
  2. Del opp paprika, løk og purre.
  3. Ta bunnen ut av ovnen. Bre over kjøttsaus og topp med ost før du legger på grønnsakene.
  4. Stekes i 20 minutter.
  5. Server med avokado, koriander, lime og rømme

Her hjemme fikk denne bunden litt blandet score. Vilde, 10 år, ga den 5 av 10 poeng. Daniel, voksen mann, gå den 10 av 10,. Men tenker som meg at bunden trenger skikkelig kjøttfyll. Ikke bare litt spekeskinke på toppen her nei. Så vil du ha en sunn pizzabund som også ungene liker ville jeg heller gått for denne.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

6. august 2018 | Middag