Spis magen flat; Meny #2

14. mars 2016 | Ukesmenyer

 

 

Jeg lovet at om intressen var stor nok så kom jeg til å poste flere av disse. Menyene er riktigok kun for en dag, men jeg har lagt ved en detaljert oversikt over hva maten burde inneholde, så med menyene som inspirasjon tenker jeg at her er det mye man kan bygge på selv også.

Oversikten over proteiner, fett og karbohydrater fikk dere i Meny #1 også, men for at du skal slippe å klikke deg frem og tilbake tar jeg den med i alle menyene. Vil du se Meny #1, så finner du den
HER

 


Spis nok proteiner.

Veldig mange sliter med å få i seg nok proteiner i løpet av en dag. Magre proteiner metter lenge, inneholder lite kalorier og gir et stabilt blodsukker. Alt dette er nødvendig for å minske midjemålet.

Som en tommelfinger regel burde dagens 3-4 hovedmåltider inneholde ett av alternativene under.


Proteiner:

 • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
 • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
 • 2 egg.
 • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
 • 150 g rød fisk.
 • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
 • 250 g bønner eller linser 


Spis riktig fett.

Fett har heldigvis fått et bedre rykte de siste par årene. Kroppen trenger fett, og spesielt når du ønsker å få mindre fett! Men det er ikke et fett hva slag fett.

Velg kilder fra planterike og fet fisk, da det ofte er disse fettsyrene vi får for lite av.

Men hva med kaloriene?

Det er ikke store mengdre fett som skal til. 3 porsjoner i løpet av en dag dekker de flestes behov.

 


En porsjon fett tilsvarer :

 • 2 ss planteoljer
 • 1/2 avokado
 • 5 valgfrie nøtter
 • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.

 


Spis nok grønnsaker :

Kropp er kjemi, og det er derfor folk faktisk studerer på skole i årevis for å kunne hjelpe andre til en sunnere helse.

Den treninger alle sine vitaminer, mineraler, fettstyrer, aminosyrer, antioksidanter, osv for å kunne fungere opptimalt. Samtidig er den utrolig tilpassningsdyktig når den ikke får det den skal!
 

Men denne tilpasningen er ikke alltid like velkommen hos oss.

Ta for eksemple et så kjent mineral som magnesium. Denne er essensiell for over 300 prosesser i kroppen. Blant annet er den med på å holde blodukkeret stabilt. Et stabilt blodsukker har direkte sammenheng med forbrenning av nettopp bukfett.


Sett deg som mål å spise 3-5 frukt og grønt om dagen.

Serving Dish Filled With Broccoli and Other Veggies

Licensed from: 
pixelsnap

 / 
yayimages.com


 


Hva med karbohydratene?

Dette er et punkt hvor de lærde strides veldig.

Min personlige erfaring med mine kunder er at man får veldig gode rsultater om man kutter ned på sukker, stivelse, pasta, ris, korn og brød, men jeg ser ingen grunn til at man skal leve uten grovt brød, poteter og grove kornprodukter.

Anbefalt for en vanlig voksen tilsvarer ca. 1/8 del av en tallerken, og det passer jo egentlig fint siden de fleste av oss trenger å spise mer proteiner og mer grønt enn det vi gjør i dag.

Trener du mer, trenger du mer! 


Til syvende og sist handler det om å innta mindre enn man forbruker. 

 


Spis magen flat Meny #2

 


Frokost.

Smoothie er en venlig enkel måte å få i seg nok ohg riktig næring på! Jeg legger med en link til min Smoothieguide,
HER

finner du nok mye inspirasjon husk at en smoothie burde inneholde:


En porsjon Fett:

 • 2 ss planteoljer
 • 1/2 avokado
 • 5 valgfrie nøtter
 • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.


En porsjon protein:

 • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
 • 2 egg
 • 30 gram proteinpulver


Ubegrentes med bær


Maks 1 frukt


Søtning 


Tips; Sukkerfri saft egner seg veldig til Smoothies!

 

 


Mellommåltid

1 frukt + 5 nøtter

 


Lunsj.

Særlig brød er savnet av mange på en slik meny. Jeg har laget en alternativ Detox bolle. Oppskriften finner du
HER

. Uten karbo, gluten eller egg. 

 


Mellommåltid

1 skyr + 5 nøtter

 


Middag.

Laks er perfekt middag for de som vil miste litt rundt midjen! Gode proteiner og sunt fett er en super kombinasjon.


HER

får du laks med limekrem og salat. MOMS! 

 


Kveld.


Bananpannekaker av:


1 most bannan, 1 egg + 1 eggehvite – litt kanel.


Jeg anbefaler deg å blende det hele sammen til en helt klumpfri masse.


Stekes i en god panne med litt fettstoff. Server gjerne med litt gresk yoghurt eller vanilje yoghurt til.

 

Vil du lagre Menyene på mobilen din kan du gjøre det med gratisappen bloglovin
HER

 


Spis Magen flat; Meny #1
HER


Tren Magen flat #1
HER

 


14. mars 2016 | Ukesmenyer

Kommentarer (6)

 1. Takk, kjære deg 🙂 Denne trengte jeg virkelig i dag! Gleder meg til ny uke hvor jeg faktisk har tenkt til å klare å følge planen HELE uka. jeg detter ut av ALT enda det er jo ikke vanskelig i det hele tatt. Planlegging og disiplin er ikke min sterke side! Ha en fiiin dag! Det er sol!

 2. Hei Desiree!Jeg har tatt en Tanita test i dag og ble litt skuffet da resultatet viser mye høyere BF % enn da jeg gjorde den for et år siden. Da jeg ble målt for et år siden ble jeg målt av en PT i USA (der jeg studerte på det tidspunktet). Da jeg kom hjem til Norge i August var jeg slurvete med maten og klarte ikke å holde treningsmengden konsist. Fra Januar av har jeg kommet tilbake til de gode rutinene og har gått ned en del i vekt samtidig som jeg har trent litt med en PT og vekten min er ca 2 kg mer enn jeg den var for et år siden. Igjennom klær, igjennom klær og vekt + målinger i cm vil jeg tro at jeg skulle vært ca på det samme i BF% som i fjor, kanskje 1 % mer. Men testen viste at jeg var 8% høyere! Dette er samme prosent som jeg hadde blitt målt (igjennom klype) til da jeg var 20 kg tyngre enn nå og i mye dårligere form. PTen sa at klype og tanita test kan vise noe ulike resultater, men kan det virkelig være så store forskjeller? Er en av metodene mindre nøyaktig enn den andre? Må si at jeg ble veldig demotivert av å ta testen i dag, men det er kanskje dumt å måle seg fra klype til tanita test?

 3. Lene: disse to testene er ikke sammenlignbare overhode 🙂 vil du se reelt resultat i forhold til sist test må du bruke samme testmetode 🙂

 4. I smoothien så står det ubegrenset med bær og maks 1 frukt. Hvordan er det med grønnsaker da? Jeg er veldig glad i f.eks gulrøtter i smoothie.

Comments are closed.