Spis magen flat knekkebrød

8. november 2016 | Boller & Brød

 På snap i dag kan du se meg lage Spis magen Flat Musliboller. De kommer på bloggen 27. desember. I disse dager er jo dette med fordøyelse og magevennlig mat i vinden, og med god grunn. Muslibollene er laget etter noen av de samme prinsippene som disse knekkebrødene, så la oss starte med å se på hvorfor disse knekkebrødene er så magevennlige.

Knekkebrødene er både gluten og melkefrie og består av masse deilige nøtter og frø. Nøtter og frø bidrar både med fiber til tarmen, et stabilt blodsukker, god metthetsfølelse og sunne fettsyrer som kroppen trenger til så mangt- blant annet fettforbrenning. Men helt uproblematisk er det ikke for alle å spise mye frø, nøtter og korn for den saks skyll.

Nøtter og frø inneholder fytinsyre som binner til seg mineraler fra annen mat du spiser, tar det med seg ut av kroppen og ned i do. Ikke bare stjeler det viktig næring fra annen mat, det gjør også maten vanskeligere å fordøye og de viktige vitaminene og mineralene inne i frøet blir mindre tilgjengelig for kroppen. Heldigvis finnes det løsninger.

En løsning er å legge nøtter og frø til bløt i vann med litt salt og eplecider eddik. Minst 8 timer, men gjerne lengre. Gjør du det før du legger deg kan du enten bake knekkebrød om morningen eller når du kommer hjem fra jobb. Easy peasy!


Til to brett trenger du:

1,5 dl  linfrø

1,5 dl solsikkefrø

3 dl gresskarfrø

3 dl  hakkede nøtter

5 dl vann

1 ss eplecider eddik

2 hele egg

1 ts salt

2 ss gurkemeie (kan sløyfes


Slik gjør du dagen før:

Bland sammen nøtter og frø. Hell over lunkent vann, eplecider eddik og salt. La det stå på benken i minst 8 timer


Når du skal bake ut:

 1. Hell av overflødig vann
 2. Tilsett egg og gurkemeie
 3. Mos med blender eller stavmikser til en grov masse
 4. Bre røren utover 2 stekebrett
 5. Stekes på over og under varme 170 grader i 25 minutter. NB: Ta knekkebrødene ut etter 10 min og del dem opp – stek så videre.
 6. Sett ovnen ned på 100 grader og stek videre til knekkebrødene er sprø.


Hvorfor gurkemeie?

Gurkemeie har flere gode egenskaper som for eksempel:

 • Betennelsesdempende
 • Stabiliserer blodsukkeret
 • Booster immunforsvaret
 • Motvirker hjertekarsykdommer
 • Bra for blodomløpet


Du kan godt droppe det i oppskriften, men vil anbefale deg å prøve.

 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. 

Stort Smil

Desiree

8. november 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (31)

 1. Hei! Så du lagde disse på snapchatstory i dag og tenkte jeg skulle prøve meg på disse i kveld. Men jeg lurte på en ting… gjør det noe om jeg bruker vanlig hvit/blank eddik? Jeg rekker nemlig ikke innom butikken i dag – og ser t det ikke skal være så mye i?

 2. Ja, jeg ser du bruker dette, men vil det utgjøre noen stor forskjell om jeg bruker hvit eddik tror du?

 3. Disse ser kjempegode ut, de må jeg teste ut når jeg kommer hjem 🙂 Et lite tips: svart pepper bidrar til å øke opptaket av de gode stoffene i gurkemeie betraktelig 😀 Ha en fin dag!

 4. Hei☺️ Er det greit å spise dette knekkebrødet når man går på lavkarbo?☺️ Hilsen Silje 🙂

 5. hva er det eddik egentlig gjør? Trodde det holdt med å bare bløtlegge frø/korn? 🙂 Men jeg prøver det! bare lurer på hva det egentlig gjør! 🙂

 6. Hei! Bare lurer om du bruker over og under varme hele steketiden? Eller bruker du varmluft på slutten..? Tommel opp for gode og enkle oppskrifter 🙂

 7. Hei! Har du noe ca tid på hvor lenge de står på 100grader? Snakker vi timesvis eller én time/under en time?

 8. Hei! Det er første gang jeg har hørt noe om at nøtter tar næring fra annen mat. Jeg spiser nøtter til nesten alle måltidene mine; i salat, wok, havregrøt. I tillegg spiser jeg det som mellommåltid. Bør jeg redusere mengden, evt ikke spise det kombinert med en annen mat?

 9. Hei, Desiree! Jeg prøvde å lage disse i dag, men de ble ikke sprø i det hele tatt, haha. Frøene ble stående så lenge at det ikke var noe overflødig vann da jeg skulle lage de, kan det ha noe med det å gjøre? Ellerså tåler jeg ikke eddik, så det hadde jeg ikke oppi, har det noe å si på resultatet?Hilsen Linn 🙂

 10. Linn: Nei, men du kan ha lagd dem litt tykke. Blir de ikke stprø så er det bare å sette dem i ovnen igjen 🙂 Det kan du gjøre i dag 🙂 Betyr ingenting 🙂

Comments are closed.