Spis magen flat knekkebrød

8. november 2016 | Boller & Brød

 På snap i dag kan du se meg lage Spis magen Flat Musliboller. De kommer på bloggen 27. desember. I disse dager er jo dette med fordøyelse og magevennlig mat i vinden, og med god grunn. Muslibollene er laget etter noen av de samme prinsippene som disse knekkebrødene, så la oss starte med å se på hvorfor disse knekkebrødene er så magevennlige.

Knekkebrødene er både gluten og melkefrie og består av masse deilige nøtter og frø. Nøtter og frø bidrar både med fiber til tarmen, et stabilt blodsukker, god metthetsfølelse og sunne fettsyrer som kroppen trenger til så mangt- blant annet fettforbrenning. Men helt uproblematisk er det ikke for alle å spise mye frø, nøtter og korn for den saks skyll.

Nøtter og frø inneholder fytinsyre som binner til seg mineraler fra annen mat du spiser, tar det med seg ut av kroppen og ned i do. Ikke bare stjeler det viktig næring fra annen mat, det gjør også maten vanskeligere å fordøye og de viktige vitaminene og mineralene inne i frøet blir mindre tilgjengelig for kroppen. Heldigvis finnes det løsninger.

En løsning er å legge nøtter og frø til bløt i vann med litt salt og eplecider eddik. Minst 8 timer, men gjerne lengre. Gjør du det før du legger deg kan du enten bake knekkebrød om morningen eller når du kommer hjem fra jobb. Easy peasy!


Til to brett trenger du:

1,5 dl  linfrø

1,5 dl solsikkefrø

3 dl gresskarfrø

3 dl  hakkede nøtter

5 dl vann

1 ss eplecider eddik

2 hele egg

1 ts salt

2 ss gurkemeie (kan sløyfes


Slik gjør du dagen før:

Bland sammen nøtter og frø. Hell over lunkent vann, eplecider eddik og salt. La det stå på benken i minst 8 timer


Når du skal bake ut:

  1. Hell av overflødig vann
  2. Tilsett egg og gurkemeie
  3. Mos med blender eller stavmikser til en grov masse
  4. Bre røren utover 2 stekebrett
  5. Stekes på over og under varme 170 grader i 25 minutter. NB: Ta knekkebrødene ut etter 10 min og del dem opp – stek så videre.
  6. Sett ovnen ned på 100 grader og stek videre til knekkebrødene er sprø.


Hvorfor gurkemeie?

Gurkemeie har flere gode egenskaper som for eksempel:

  • Betennelsesdempende
  • Stabiliserer blodsukkeret
  • Booster immunforsvaret
  • Motvirker hjertekarsykdommer
  • Bra for blodomløpet


Du kan godt droppe det i oppskriften, men vil anbefale deg å prøve.

 

 


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. 

Stort Smil

Desiree

8. november 2016 | Boller & Brød

Comments are closed.