Spis magen flat frokostgrøt

SPIS MAGEN FLAT | frokostgrøt

25. desember 2017 | Ernæring, Frokost

Fra før av på bloggen finner du både SPIS MAGEN FLAT Knekkebrød og SPIS MAGEN FLAT rundstykker.

Felles for disse tre oppskriftene er at de er laget på en måte som gjør maten lettere fordøyelig, gir et stabilt blodsukker, gjør deg mindre oppblåst og tilfører fordøyelsen din gode saker som nærere de gode tarmbakteriene.

Vi er veldig opptatt av hvordan det vi spiser skal påvirke utsiden av kroppen vår, men vi glemmer ofte at de beste resultatene starter på innsiden.

Denne frokostgrøten blir en av mange enkle, deilige frokoster du kan velge i mellom under gratisversjonen av FIT PÅ 30 DAGER i januar.

For å få tilsendt 30 dager med kostplaner, oppskrifter, treningsprogrammer, osv, forhåndspåmeld deg HERSpis magen flat frokostgrøt

Det du får i dag er basis oppskriften på denne grøten. Flere spennende smaksvarianter kommer på bloggen i januar.

Til en person trenger du:

Ingredienser

  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl havregryn*
  • 2 dl kefir

*Du kan bruke glutenfrie havregryn om du har en mage som er sensitiv mot gluten

Bland alt sammen i en bolle og sett i kjøleskapet over natten

Hvorfor er denne så bra for magen din?

KEFIR fra butikken inneholder 6 ulike melkesyrebakterier og 2 ulike gjærarter. Hjemmelaget kan ha flere.  Ved å drikke/spise kefir regelmessig øker du antall vennlige bakterier i tarmen, du får bedre tarmfunksjon, reduserer oppblåsthet og unngår treg mage.

Kefir er også rik på vitaminene A, B1, B12, D og K, tryptofan og biotin.

CHIAFRØ  inneholder mye kostfiber. Kostfiber er et ufordøyelig karbohydrat.  Det vil si at det går ufordøyd gjennom tarmen og gir lite energi.

I tykktarmen brytes noe av kostfiberene ned av den naturlige tarmfloraen. Fiber fungerer slik at det suger til seg væske i tarmen, det gjør at tarminnholdet blir mykere og får et større volum.  Dette er med på å forhindre forstoppelse, motvirke oppblåsthet, det gir lengre metthetsfølelse og et mer stabilt blodsukker.

Grøten i seg selv er både kalorifattig og metter lenge. Sammen med en liten håndfull nøtter og masse bær får du et næringsrikt måltid som gir både deg og kroppen din en god start på dagen! Også så enkelt å lage da!

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Desiree

 

 

 

25. desember 2017 | Ernæring, Frokost

Kommentarer (11)

  1. Hei
    Jeg vil gjerne følge FIT på 30 dager i januar men jeg har melke intoleranse og kan derfor ikke ha noe med ku melk i. Blir det da vanskelig å tilpasse?

  2. Hvordan kan disse lages om man ikke kan spise melkeprodukter? Har ikke klart å finne noe alternativ til kefir så setter pris på svar.

  3. Hei!
    Er det mulig å bytte ut kefir med cultura/Biola for å få litt mer smak? Eller bør man heller legge til bær og frukt?

Comments are closed.