Spis magen flat Brød; fri for gluten

12. mai 2016 | Matpakka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Folk flest trenger korn og grove kronprodukter, men de alle fleste som kommer til meg med et ønske om vektreduksjon blir anbefalt en kostplan med kun et kornmåltid om dagen. Trener de mye er det muligheter for å legge til mer om det er et ønske. 

Hvorfor ikke korn?

Det er ikke at vi ikke trenger korn, for det gjør vi så absolutt. Korn inneholder masse fiber, vitaminer og mineraler som kroppen trenger og har godt av. Men de fleste av oss trenger kanskje ikke de mengende vi spiser, også opptar de tradisjonelle brødmåltidene plassen til mat vi faktisk spiser for lite av! Og ikke glem – det finnes så utrolig mye god og næringsrik mat der ute! Bare vi klarer å løsrive oss litt fra vært tradisjonelle kosthold!

For å gjøre det litt enklere for oss brødvandte nordmenn eksperimenterer jeg stadig med andre ting vi kan putte pålegge på. Siste variant ut ble utrolig godt, og ikke minst enkelt. Det er også viktig!

Kun 1,6 gram karbohydrater og 100 kalorier per skive, for de som er opptatt av sånt. 

 

Til 6 stykker trenger du:

3 egg

2 dl cottage cheese

2 ss chiafrø eller fiberhusk (kjøpes på butikken)

3 ss kremost

10 gram revet ost

1 + 0,5 ts bakepulver

0,5 ts salt

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på varmluft 225 grader

  1. Mos egg, cottage cheese og kremost til en glatt masse.
  2. Rør inn revet ost, chiafrø, salt og bakepulver
  3. Bred røren utover et bakepapir. Ca 0,5 cm tykt
  4. Stekes i 12 minutter.
  5. Dra bakepapiret av med en gang og legg brødet på en rist.
  6. Del opp i 6 deler

 

Min favoritt nå om dagene er speilegg med dill og frisk ramsløk. NAM!

 

 


12. mai 2016 | Matpakka

Kommentarer (8)

  1. Jeg laget dette til lunsj idag med speilegg, agurk og gressløk. Smakte himmelsk! Byttet ut fiberhusk med havregryn, da jeg ikke hadde fiberhusk i skapet. Veldig veldig godt, og et fint alternativ til meg som egentlig elsker brød!

Comments are closed.