SPICY KJØTTBOLLER MED RØDKÅLSALAT | oppskrift fra appen min

18. desember 2017 | Middag

/reklame for eget konsept/

Når jeg utvikler oppskrifter til appen min er det ganske mye som står i fokus. Maten skal så klart smake godt, den skal ha riktig næringsinnhold, den skal være kjapp, billig og enkel å tilpasse til barn.

Disse kjøttbollene er et klassisk eksempel. De er fulle av skjulte godsaker for kroppen, dropper du chilli i oppskriften så blir de mildere i smak og om ikke du har prøvd å servere ertepurè til barna dine før – do it! De elsker det!

Til 3 personer

Til kjøttbollene trenger du:

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 nevne grønnkål eller spinat
  • 1 egg
  • 1/d dl lettkokte havregryn
  • 1/2 rød chilli
  • 400 gram karbonadedeig
  • Salt og pepper

Til ertepure:

Ingredienser

  • 300 gram frosne erter
  • 1 ts smør

Rødkålsalat :

Ingredienser

  • 6 dl snittet rødkål
  • 3 dl grønnkål
  • 1 grønt eple

Dressing: sitron og ingefærshot oppskrift HER

Fremgangsmåte

  1. Start med kjøttbollene:
  2. Finhakk løk, chilli og kål.
  3. Bland dette sammen med karbonadedeig, egg, havregryn, litt salt og pepper.
  4. Form til små kjøttboller på størrelse med en spise skje.
  5. Brunes i stekepannen.
  6. Stek dem ferdig i ovnen på 220 grader over og undervarme – 15 minutter
  7. Lag salaten:
  8. Snitt rødkål, grønnkål og eple.
  9. Hell over 3-4 ss dressing.
  10. Ertepure:
  11. Hell kokende vann over de frosne ertene.
  12. Vent 2 minutter og hell vannet av igjen.
  13. Mos ertene sammen med litt smør.

Følg meg gjerne på Instragram eller Snapchat (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

18. desember 2017 | Middag

Kommentarer (1)

Comments are closed.