Før du får oppskriften på disse må jeg komme med en tilståelse. Og det er at denne oppskriften har støvet i arkivet mitt siden nyttårsaften! Jepp! Da ble de laget og fotografert som tilbehør til helstekt kylling med grønnkålsalat med eple og bacon. Nydelig.
Nydelig er de også til suppe og gryteretter, perfekt for sesongen med andre ord.
Til 15 stykker trenger du:
Deig:
25g fersk gjær
3 dl lunken melk
50 gram smør
50 gram gresk yoghurt
1/4 ts salt
500 gram siktet speltmel + litt til til utbakning
Fyll:
50 gram smør
2 dl hakke persille
3 fed hvitløk
Slik gjør du:
- Rør ut gjæren i melken
- Tilsett smeltet smør, yoghurt og salt.
- Rør inn melet
- Eltes i minst 10 minutter før det setter til heving i 45 – 60 minutter
Lag fyllet:
- Smelt smør sammen med finhakket hvitløk
- Kjevle ut deigen til et stort rektangel
- Pensle over med smør og strø over hakket persille
- Rull sammen og del opp i 12-15 biter
Stekes på 200 grader varmluft i 12-15 minutter
En deilig variasjon er å bruke pesto som fyll <3
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Ser kjempe godt ut! 🙂 Jeg har ukens blogg på bloggen, hvis du vil melde deg på!
Victoria Larsen: Så gøy 🙂 Skal kikke 🙂
Kan disse halvstekes og fryses ned? Tenker de må være geniale å ha i fryseren 🙂
Stine: Har ikke prøvd å halvsteke dem, men de kan fint stekes og fryses 🙂
Disse ser så gode ut! Kan man bruker mager kesam i stede for gresk yoghurt tror du?
marte: ja 🙂