Spelt-sunrrer med hvitløksfyll; perfekt til supper og gryteretter

14. november 2016 | Boller & Brød

Før du får oppskriften på disse må jeg komme med en tilståelse. Og det er at denne oppskriften har støvet i arkivet mitt siden nyttårsaften! Jepp! Da ble de laget og fotografert som tilbehør til helstekt kylling med grønnkålsalat med eple og bacon. Nydelig.

Nydelig er de også til suppe og gryteretter, perfekt for sesongen med andre ord.

 

 


Til 15 stykker trenger du:

Deig:

25g fersk gjær

3 dl lunken melk

50 gram smør

50 gram gresk yoghurt

1/4 ts salt

500 gram siktet speltmel + litt til til utbakning

 

Fyll:

50 gram smør

2 dl hakke persille

3 fed hvitløk

 


Slik gjør du:

  1. Rør ut gjæren i melken
  2. Tilsett smeltet smør, yoghurt og salt.
  3. Rør inn melet
  4. Eltes i minst 10 minutter før det setter til heving i 45 – 60 minutter

Lag fyllet:

  1. Smelt smør sammen med finhakket hvitløk
  2. Kjevle ut deigen til et stort rektangel
  3. Pensle over med smør og strø over hakket persille
  4. Rull sammen og del opp i 12-15 biter

Stekes på 200 grader varmluft i 12-15 minutter

 


En deilig variasjon er å bruke pesto som fyll <3

 


Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 


 


14. november 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (6)

Comments are closed.