Spelt foccacia med mye snacks

9. mai 2016 | Boller & Brød

Her på østlandet får vi virkelig en forsmak av sommeren. I går tok vi en aldri så liten spontan avgjørelse og dro til dyreparken i Kristiansand. Jeg har så klart vært der noen ganger før, typisk midt på sommeren, typisk på litt småkalde og overskya dager… I går, 8. mai, travet vi rundt i 20 plussgrader, knall sol, blå himmel, shorts og te skjorte. Helt utrolig. Det er bare å nyte!

Med stigende temperaturer kommer det også ønsker fra dere om sunn grillmat! Jeg trekker litt på smilbåndene, for grillmat er jo sunt! Så lenge man styrer unna grillskiver, pølser og fette potetsalater så klart, men jeg tenkte faktisk å lage en ny kategori på bloggen – Tilbehør.

Denne saken går under Boller og brød, men er uansett det perfekte grill tilbehøret!

Halvgrov speltfoccacia med masse gode smaker.

 

Du trenger:

5 dl fint speltmel

5 dl grovt speltmel

5 dl lunkent vann

1 pose tørrgjær

1/2 ts salt

1 ts sukker

2 ss oljvenolje

 

Til fyll har jeg brukt

Soltørkede tomater på glass

Sorte oliven

Revet mozarella

Flaksalt

Rosmarin

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alt det tørre unntatt sukker og gjær
  2. Rør ut gjær og sukker i vann. Tilsett oljen
  3. Rør inn alt det tørre
  4. Sett deigen til heving i 30 minutter

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Smør en kakeform eller liten langpanne ca 20×30 cm med olje.

Hell deigen over i formen og trykk den flat.

Dytt nedi ønsket fyll.

Stek brødet i ca. 25 minutter

 

Jeg delte opp min å frøs den ned. Tar opp av fryseren og luner dem litt på grillen! Perfekt!

 

Stort Smil

 

Desiree

 

 

 

Noater:


#oppskrift


#foccacia


#spelt


9. mai 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (11)

  1. Å herregud denne så god ut og tommel opp for ny kategori som heter tilbehør 😀 Har du noen gode oppskrifter på hvordan du kan gjøre den gode potetsalaten sunnere? Det er jo så godt til grillmat 🙂 Digger bloggen din <3

  2. Lise: Takk 🙂 Jeg skal prioritere å få ut dette denne uka 🙂 Både en sunn POTET salat og noen lavkarbovarianter uten potet 🙂

Comments are closed.