SØTPOTETCOOKIES MED SJOKOLADEBITER | uten sukker, melk, gluten og egg

27. januar 2020 | Frokost, Oppskrifter

reklame for egen bok

 

Haha, ja hva jeg ikke gjør for dere 😉

I går kveld fikk jeg en DB av en som har kjøpt DESIREE´s SUNNE MATPLANLEGGERHun sto og siklet over snack cookisene som kan spises både til frokost og kvelds, men stusset litt over oppskriften. For på tross av at den ikke inneholdt egg eller meieriprodukter skulle det 3 dl havregryn og 5dl valnøtter i dem?! Det kunne da ikke stemme?

Dette er faktisk en av de første oppskriftene jeg lagde til boka, og jeg husker at jeg ble så fornøyd med dem at boka inneholder hele tre forskjellige smaker, men der og da kunne jeg ikke huske oppskriften nøyaktig. Så jeg lovet damen at jeg faktisk skulle prøvebake dem selv i dag, for altså – feil skjer jo….

Heldigvis så var oppskriften i boka riktig! Søtpotet er sånn sett genialt å bruke i bakst! Alt fra brownies til vafler, pannekaker, polarbrød og rundstykker. Du finner alt dette på bloggen om du bruker søkefeltet.

Men siden jeg først skulle teste grunnoppskriften, lagde jeg en ny versjon. I boka finner du disse med smak av gulrotkake, en med smak av dobbel sjokolade og en med salt karamell.

Jeg lagde dagens klassiske med sjokoladebiter.

Til 10 cookies trenger du:

Ingredienser

 • 400 gram rå søtpotet = 1 stor
 • 2 ss honning
 • 1 ta vaniljepulver
 • 5 dl valgfrie nøtter
 • 3 dl havregryn (husk glutenfrie hvis du ikke tåler gluten)
 • 1 ss kanel
 • 50 gram mørk sjokolade (husk melkefri hvis ikke du tåler melk)

Fremgangsmåte

 • Del søtpoteten i biter og kok den helt mør. Jeg skreller ikke min først.
 • Sett ovnen på 175 grader.
 • Mos søtpoteten sammen med honning, vaniljepulver og kanel.
 • Finhakk nøttene, gjerne i en blender. Bland inn nøtter og havregryn.
 • La røren stå på benken i 10 minutter.
 • Ha litt vann på hendene og form 10 store cookies. Hakk sjokoladen i biter å trykk ned i hver cookie.
 • Stekes midt i ovnen i ca. 40 minutter

Kan fryses eller oppbevares i en tett boks!

Boka DESIREE´s SUNNE MATPLANLEGGER topper fremdeles bestselgerlistene! Tusen takk for alle gode tilbakemeldinger. Og husk at hvis du lurer på noe så er det bare å spørre! Det er jo det jeg er her for!

Boka kan bestilles HER, og du finner den i alle landets bokhandlere.

 

Stort Smil

Desiree

 

APPLE HER  GOOGLE HER

 

 

27. januar 2020 | Frokost, Oppskrifter

Kommentarer (1)

Comments are closed.