I går hadde Herman og jeg flere prosjekter i gang på kjøkkenet. Blant annet en panert torsk som skulle serveres med stekt knutekål og søtpotetmos!
Jeg lager alltid ekstra søtpotetmos når jeg først er i gang. Mosen kan enkelt puttes i frysa og brukes til det utroligste!
- Spe den ut med kraft og kokosmelk så har du søtpotet suppe
- Tin den og bruk den som den er som middags tilbehør
- Pimp opp smoothien med det
- Lag hjemmelagde lomper – oppskrift HER
- Lag scoones – oppskrift HER
- Lag søtpotet pannekaker – oppskrift HER
Eller bak kake, sånn som du skal få oppskrift på i dag! Det er jo tross alt lille lørdag!
DU TRENGER:
Fremgangsmåte
- 130 gram peanøtt smør
- 1 dl søtpotet mos
- 1 stort egg eller 2 små
- 6 ss honning eller sukrin gold
- 4 ss bake kakopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 80% sjokolade og hakkede mandler til pynt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Kle en form med bakepapir (20cm x 20cm)
- Blend sammen nøttesmør, søtpotet, egg og søtning.
- Rør så inn kakao, vaniljesukker, salt og bakepulver.
- Kom røren i formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
- Ha hakket sjokolade over mens kaken ennå er varm slik at den smelter.
Nytes som den er eller sammen med sommerens jordbær!
Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Desiree
Hva kan brukes istedenfor peanøttsmør?
Nam, høres veldig god ut. Kan jeg spørre hva du mener om bruk av honning. Leste om botulisme og etter det fikk jeg litt «angst» for å bruke honning, fordi jeg vet jeg kan være litt slapp med håndhygiene. I vertfall ETTER å ha spist.
Lurer også på om peanøttsmør kan sløyfes eller byttes med noe annet, vi har peanøttallergi i hus. Mandelsmør?
Mandelsmør smaker faktisk bedre 🙂