Søte og sunne pepperkake cookies med sjokoladebiter

20. november 2017 | Godis og kaker, Jul

Siden sist uke ble litt laber på treningsfronten sørget jeg for å starte denne treningsuka med en solid spinningtime! Egentrening i studio og uteaktiviteter har egentlig vært favoritten min de siste par årene, men etter at jeg ble gravid har jeg virkelig fått tilbake lysten til å gå på gruppetimer! Det er så gøy å ha noen andre som kan få deg til å gi det lille ekstra!

Den bitte lille ulempen med gruppetimer er at man må planlegge litt mer. Jeg er vant med å kunne trene når det passer inn i hverdagen min, men nå må jeg få hverdagen til å passe litt sammen med når jeg skal trene også 😉 Denne mandagen løste jeg det ved å gjøre klar mandagens første blogginnlegg på søndag!

Yes folkens, jeg har smugbakt 😉 Utrolig deilig å komme hjem fra trening og kunne hive seg over disse godsakene!

Jeg skal innrømme at jeg er litt over gjennomsnittet glad i pepperkaker og alt som smaker tilsvarende. Og jeg tror aldri jeg går lei!  Så her har jeg laget deilige, sprø cookies. Sukkerfri, og kan lages både gluten, melk og eggefri. Med deilig smak av pepperkaker og sjokolade. Ikke prøvd kombinasjonen før? Da har du noe å glede deg til!

Til ca 10 cookies trenger du:

Ingredienser

 • 6 store dadler uten sten
 • 0,5 dl kokende vann
 • 50 gram smør eller kokosolje
 • 1 egg*
 • 2 dl grovt speltmel eller annet mel
 • 1 dl lettkokte havregryn
 • 1 ss kanel
 • 0,5 ss kardemomme
 • 1 ts malt ingefær
 • 0,5 ts malt nellik
 • 30 gram mørk sjokolade

*1 egg erstattes av 1 ss chiafrø + 3 ss kokende vann. Bruk en blender til å blende frøene til mel. Tilsett vann og la det svelle i 5 minutter

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader varmluft
 2. Ha dadler, smør og kokende vann i en bolle. Mos til en glatt masse med stavmikser.
 3. Tilsett egg og krydder og bland godt.
 4. Ha oppi mel, havregryn og hakket sjokolade. Rør sammen til en klissete deig.
 5. Form til 10 cookies.
 6. Stekes i 15 minutter. Vil du ha dem helt sprø, la de avkjøles inne i ovnen.

Rett og slett yummy!

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. november 2017 | Godis og kaker, Jul