SØTE & SUNNE MUFFINS | med hasselnøtter og sjokolade

5. oktober 2018 | Godis og kaker

God fredag godt folk!

Her går det unna nå om dagene, for nå jobbes det med de aller siste detaljene på boka mi! Hjelp, og jeg mener virkelig hjelp! Arbeidet som startet sist vinter er snart over og først nå begynner jeg å få litt angst. Jeg skal gi ut bok! Man skulle kanskje tro at når man har en blogg som besøkes av flere ti talls tusen i uka så ville ikke en bok være noen big deal, men jo – nå synes jeg faktisk at det er litt skummelt!

Tenk om ingen liker den?

De som følger meg på sosiale medier har nok alt skjønt at boken vil inneholde mat. Så ingen hemmeligheter der, derfor kan jeg også avsløre at selv om denne oppskriften jeg skal dele i dag ikke var tiltenkt boka, så tror jeg kanskje den rekker å komme med allikevel. For dette er nok de beste muffinsene jeg har bakt – sunne og usunne! NAM!

Til 9 store muffins trenger du:

Ingredienser

 • 300 gram lyst speltmel
 • 1 dl sukrin gold
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljepulver
 • 0,5 dl fiber sirup (eller honning)
 • 1 ss kanel
 • 1 egg
 • 50 gram meltet smør
 • 2 epler
 • 1 dl hasselnøtter
 • 1 dl 86% sjokolade

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 200 grader varmluft
 2. Bland alt det tørre
 3. Riv eplene på et rivjern og hakk opp hasselnøtter og mørk sjokolade
 4. I en egen skål bland sammen egg, fiber sirup, smør, eple, sjokolade og hasselnøtter
 5. Miks sammen alle ingrediensene til en jevn røre
 6. Fordel røren i 9 store eller 12 små muffinsformer
 7. Stek i 20 minutter

Jeg har også prøvd å lage disse glutenfrie, ved å bruke lys bakemiks, funket veldig bra!

I morgen titter jeg innom for å dele en utrolig spennende nyhet med dere! Håper du titter innom, for jeg trenger hjelp!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

5. oktober 2018 | Godis og kaker