SØTE & SUNNE KANELSNURRER | min aller beste oppskrift

Reklame 2. oktober 2020 | Boller & Brød

egen reklame

Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER

4. oktober er den internasjonale kanelsnurredagen, og jeg har så klart tenkt til å dele et samleinnlegg her på bloggen med mine kanelsnurre oppskrifter. Jeg har også tenkt å prøve å steke kanelsnurrer på en litt utradisjonell måte. Spent på om det går 😉 Så følg med!

Denne bloggen har etterhvert et ganske så stort utvalg av kanelsnurrer eller kanelknuter. Grunnen er enkel – jeg elsker kombinasjonen hvetemel, sukker, smør og kanel 😉 Og det skal mye til før jeg takker nei til en kanelbolle! Jeg kan gå god for alle de sunne variantene di finner på bloggen, men disse – disse ble faktisk så gode at orginalen har fått en konkurrent!

Jeg husker fremdeles første gang jeg lagde denne oppskriften – for to år siden:

Vilde 10 år: Er de sunne?

Meg: Ja, men du kan jo smake for det!

Vilde 10 år: De smaker jo helt vanlig jo?!

Til 10 store snurrer trenger du:

Jeg har brukt denne bolledeigen.

Til fyll trenger du:

Ingredienser

  • 50 gram smør
  • 8 dadler
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

  1. Lag bolledeigen som anvist og hev til dobbel størrelse.
  2. Sett smørret på benken så det blir mykt. Fjern stenen fra dadlene og hell kokende vann over dem. La de stå i minst 10 minutter.
  3. Hell vannet av. Ha dadler, smør og kanel i en bolle. Mos med en stavmikser.
  4. Sett ovnen på 210 grader.
  5. Kjevel ut deigen til et stort rektangel. Bre fyllet utover, rull deigen sammen til en lang pølse og del opp i 1,5 cm tykke biter. La snurrene etterheve i 20 minutter.
  6. Pensle med et ett og stek midt i ovnen i 10-12 minutter.

Tips: lag dobbel porsjon og legg i frysa!

Følg meg gjerne på Instagram HER eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

Reklame 2. oktober 2020 | Boller & Brød

Kommentarer (1)

Comments are closed.