egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
4. oktober er den internasjonale kanelsnurredagen, og jeg har så klart tenkt til å dele et samleinnlegg her på bloggen med mine kanelsnurre oppskrifter. Jeg har også tenkt å prøve å steke kanelsnurrer på en litt utradisjonell måte. Spent på om det går 😉 Så følg med!
Denne bloggen har etterhvert et ganske så stort utvalg av kanelsnurrer eller kanelknuter. Grunnen er enkel – jeg elsker kombinasjonen hvetemel, sukker, smør og kanel 😉 Og det skal mye til før jeg takker nei til en kanelbolle! Jeg kan gå god for alle de sunne variantene di finner på bloggen, men disse – disse ble faktisk så gode at orginalen har fått en konkurrent!
Jeg husker fremdeles første gang jeg lagde denne oppskriften – for to år siden:
Vilde 10 år: Er de sunne?
Meg: Ja, men du kan jo smake for det!
Vilde 10 år: De smaker jo helt vanlig jo?!
Til 10 store snurrer trenger du:
Jeg har brukt denne bolledeigen.
Til fyll trenger du:
Ingredienser
- 50 gram smør
- 8 dadler
- 2 ss kanel
Fremgangsmåte
- Lag bolledeigen som anvist og hev til dobbel størrelse.
- Sett smørret på benken så det blir mykt. Fjern stenen fra dadlene og hell kokende vann over dem. La de stå i minst 10 minutter.
- Hell vannet av. Ha dadler, smør og kanel i en bolle. Mos med en stavmikser.
- Sett ovnen på 210 grader.
- Kjevel ut deigen til et stort rektangel. Bre fyllet utover, rull deigen sammen til en lang pølse og del opp i 1,5 cm tykke biter. La snurrene etterheve i 20 minutter.
- Pensle med et ett og stek midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tips: lag dobbel porsjon og legg i frysa!
Følg meg gjerne på Instagram HER eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hei,
Hvor mange kcal pr 100g ca?