Søte speltscones med tranebær og valnøtter – fri for sukker

5. desember 2017 | Boller & Brød

Som dere sikkert har skjønt så er jeg i det julete hjørnet nå om dagene. Så jeg var ekstremt fristet til å tilsette kanel eller kanskje pepperkakekrydder i disse også 😉 Heldigvis så klarte jeg å begrense meg selv, for disse smaker rett og slett nydelig akkurat som de er! Og tranebær og valnøtter er kanskje julete nok i seg selv?

Jeg elsker scones, i alle former og fasonger. Variasjonsmulighetene er jo uendelige! Men det aller beste med dem er nok at de er så utrolig enkle å lage. Uten gjær skal de nemlig ikke heve. Det er bare å smelle sammen deigen, forme, steke og nyyyyte.

Til 8 stykker trenger du:

Ingredienser

 • 5 dl fint speltmel
 • 100 gram smør i terninger
 • Saften av 1/2 sitron
 • Revet skall av 1 sitron
 • 5 ss sukrin gold
 • 2 dl melk
 • 1,5 dl yoghurt naturelle
 • 2 dl trandebær
 • 1 dl hakkede valnøtter
 • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

 1. Sett ovnen på 220 grader over og undervarme
 2. Legg tranebærene i melken
 3. Visp sammen smør, sitronsaft, sitronskall, yoghurt og sukrin
 4. Rør inn melken (sil av bærene)
 5. Bland det våte og det tørre
 6. Rør inn tranebær og valnøtter
 7. Del deigen i to enmner
 8. Form til to runde brød, ca 3 cm høye. Del hvert brød i 4
 9. Pensle med vann eller melk
 10. Stekes i 20 minutter

Den ingrediensen som virkelig løfter dette bakeverket er sitronsaften og sitronskallet, så ikke sløyf det fra oppskriften. 

Nå må jeg hive meg rundt! Skal lage middag – live på FB siden min kl.11:00 i dag. Familiens favoritt fiskemiddag, på bare 3 minutter! Publiserer så klart videoen på FB veggen, slik at du kan se den senere også.

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

5. desember 2017 | Boller & Brød