Når jeg spurte hvilke kaker dere ville ha søte og sunne versjoner av før jul sto så klart pepperkaker høyt i kurs! Sukkerfrie og glutenfrie pepperkaker lagde jeg sist år også. Og den oppskriften er jeg så fornøyd med at jeg nok ikke drar noe bedre opp av hatten i år.
Licensed from:
Ockra
/
yayimages.com
Så i dag gir jeg deg oppskriften på mine Sukkerfri pepperkaker og en pepperkake kjeks.
Sukkerfri Pepperkaker:
1 brett
Du trenger:
80 gram smør
8 ss sukrin gold
3 ss fibersirup gold
10 dråper stevia vanilje
1 egg
150 gram mandelmel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nelik
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Smelt smør med sirup, sukrin gold og stevia, hell over i en bolle. Pisk et egg lett og ha i blandingen.
- Bland sammen alt det tørre, før du blander det våte og det tørre.
- Pakk deigen inn i plastfolie og ha stående noen timer i kjøleskap.
Deretter kan du kjevle ut deigen så tynt du kan på et bakepapir med plastfolie over.
Stekes på 180 grader i minst 10 minutter.
Avhenger av tykkelse og hvor spør du vil ha dem.
Kjeksen smaker som pepperkaker, røres sammen på 1-2-3, og smaker perfekt sammen med en kopp te, noen mandariner, eller er det klementiner, gjerne med litt brunost på!
Pepperkake kjeks:
1 brett
Du trenger:
0,5 dl linfør
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
1 dl mandler malt til mel
0,5 dl sukrin gold
2,5 dl varmt vann
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 grader over og under varme.
- Bland alt det tørre og helt over vann.
- Legg deigen på et bakeark
- Legg et nytt bakeark over og bred deigen utover ved hjelp av håndflaten.
- Stek i 20 minutter
- Ta ut brettet og stikk ut pepperkakene
- Stek videre i nye 20 minutter
- La kakene stå i ovnen til de er avkjølt
Perfekt til ostebordet!
Søndag sendes min E bok med sunne søtsaker til jul, ut de som mottar Nyhetsbrevet mitt, gratis. Du kan melde deg på her.
Stort Smil
Desiree
De så kjempe gode ut 🙂 Kan man bruke kokosfett istedenfor smør og havremel istedenfor mandelmel? 🙂
Veslemøy: Ja 🙂
Ser gode ut og fine 😀
Til kjeksen, skal det være 1,5 ts malt ingefær?
Aina: Står 1 🙂
Oppskriften på pepperkakene ser veldig lik ut som bymariasol sin http://bymariamarisol.blogg.no/1479399067_17112016.htmlMen det er ikke første jeg ser du har farlig lik oppskrift som andre flinke bloggere som f.eks Helene Ragnhild også.
Anonym: Da trooor jeg du må sjekke kildene dine 😉 For som du ser så postet jeg denne oppskriften for over et år siden http://desireeandersen.blogg.no/1450036922_lchf_pepperkaker__sjo.html Og jeg er ganske sikker på at du i de fleste tilfeller vil se at min oppskrift er postet før andres, men jeg beskydler ingen for å herme. Det er begrenset hvor mange måter du kan lage en bolle på liksom!
Hei! Ville bare starte med å si at jeg elsker bloggen din, og har allerede prøvd noen av oppskriftene dine selvom jeg ikke har fulgt deg lenge. Jeg lurer på om man kan male mandelmel selv av mandler eller burde man kjøpe ferdig mandelmel?
Josefine L: Takk 🙂 Vanligvis så maler jeg selv, men akkurat her ville jeg kjøpt 🙂 Da blir deigen lettere å jobbe med 🙂
Hei.Skal deigen til kjeksa bli litt flytende?
Monica: Som knekkebrød 🙂