Når jeg spurte hvilke kaker dere ville ha søte og sunne versjoner av før jul sto så klart pepperkaker høyt i kurs! Sukkerfrie og glutenfrie pepperkaker lagde jeg sist år også. Og den oppskriften er jeg så fornøyd med at jeg nok ikke drar noe bedre opp av hatten i år.
Licensed from:
Ockra
/
yayimages.com
Så i dag gir jeg deg oppskriften på mine Sukkerfri pepperkaker og en pepperkake kjeks.
Sukkerfri Pepperkaker:
1 brett
Du trenger:
80 gram smør
8 ss sukrin gold
3 ss fibersirup gold
10 dråper stevia vanilje
1 egg
150 gram mandelmel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts nelik
1/2 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Smelt smør med sirup, sukrin gold og stevia, hell over i en bolle. Pisk et egg lett og ha i blandingen.
- Bland sammen alt det tørre, før du blander det våte og det tørre.
- Pakk deigen inn i plastfolie og ha stående noen timer i kjøleskap.
Deretter kan du kjevle ut deigen så tynt du kan på et bakepapir med plastfolie over.
Stekes på 180 grader i minst 10 minutter.
Avhenger av tykkelse og hvor spør du vil ha dem.
Kjeksen smaker som pepperkaker, røres sammen på 1-2-3, og smaker perfekt sammen med en kopp te, noen mandariner, eller er det klementiner, gjerne med litt brunost på!
Pepperkake kjeks:
1 brett
Du trenger:
0,5 dl linfør
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
1 dl mandler malt til mel
0,5 dl sukrin gold
2,5 dl varmt vann
2 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 grader over og under varme.
- Bland alt det tørre og helt over vann.
- Legg deigen på et bakeark
- Legg et nytt bakeark over og bred deigen utover ved hjelp av håndflaten.
- Stek i 20 minutter
- Ta ut brettet og stikk ut pepperkakene
- Stek videre i nye 20 minutter
- La kakene stå i ovnen til de er avkjølt
Perfekt til ostebordet!
Søndag sendes min E bok med sunne søtsaker til jul, ut de som mottar Nyhetsbrevet mitt, gratis. Du kan melde deg på her.
Stort Smil
Desiree
Comments are closed.