SØT & SUNN OSTEKAKE I GLASS | kun 4 ingredienser

Reklame 5. mai 2021 | Oppskrifter

reklame i samarbeid med Rørosmeieriet

 

Nå som vi går inn i mai måned tenker jeg at det er på høytid å få litt kaker inn på bloggen! En av mine personlige favoritter er ostekake, og denne gangen hadde jeg lyst til å lage en super enkel versjon i glass.

Jeg har valgt å lage med sitronsmak, men her er det enkelt å variere smak ved å velge en annen type gele.

Til 4 glass trenger du:

Ingredienser

  • 160 gram Proteinrik Skjørost fra Rørosmeieriet
  • 1 dl Tjukkmjølk med 4% fett fra Rørosmeieriet
  • 1 pakke sukkerfri sitrongele
  • 4 grove havrekjeks

Fremgangsmåte

  • Tilbered gelen med halvparten av vannmengden som står bak på pakka.
  • Avkjøl til romtemperatur.
  • Blend sammen gele, Proteinrik Skjørost og Tjukkmjølk.
  • Knus kjeksene og strø smulene i bunn av 4 glass. Hell sitronmassen over og sett i kjøleskapet i minst 1 time.

De hemmelige ingrediensene i denne ostekaka er Skjørost og Tjukkmjølk.

Skjørost er en nesten fettfri ferskost, mild på smak og proppfull av proteiner! Sunn og mettenes. 

Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida.

Jeg liker å spise den som den er i salater eller rørt ut med litt yoghurt, men blender du den sammen med Tjukkmjølk får du en fettfattig og proteinrik base til ostekaker, vafler, pannekaker, osv.

Tjukkmjølk også kalt tettemelk er en syrnet melk med lang holdbarhet.  Tradisjonen i Røros-traktene var å helle lunken nymelk over bladene fra tettegrasplanten og fermentere den.

Tjukkmjølk er altså melk fermentert ved hjelp av Rørosmeieriets egen tettekultur. Resultatet er en tykk og syrlig melk med lang holdbarhet.

I denne oppskriften bidrar Tjukkmjølka til en syrlig smak og myyyyk konsistens! 

Jeg liker å toppe mine ostekaker med litt pisket fløte, men server den gjerne med friske bær i stede. Eller kanskje begge deler 😉

 

Håper det inspirerer.

 

Stort Smil

Desiree

 

Reklame 5. mai 2021 | Oppskrifter