Egen reklame
Les mer og meld deg på HER
Dagens oppskrift er en ny versjon av en gammel favoritt. Jeg skal innrømme at det har blitt en del av dem i det siste 😉 Men denne kaka er altså bare så god! Og hvem skulle tro at den er både proteinrik og fiberrik, og ja, faktisk så sunn at du kan spise den til frokost om du vil 🙂
Bonus, den er laget av ingredienser du finner i de fleste matbutikker!
Ingredienser
Bunn:
- 40 g havremel
- 30 g mandelmel
- 20 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- 100 g sukkerfritt eplesyltetøy
- 100 g mandelmelk
- 3 ss Sukrinsirup gold – kan sløyes eller erstattes av annen søtning
Ostekake lag:
- Ostelag:
- 600 g gresk yoghurt med vanilje
- 30 g maizena
- 2 oreokjeks, knust
Pynt: 2 knuste oreo kjeks og litt sukkerfri vaniljeyoghurt
Fremgangsmåte
Bunn:
- Bland sammen alle ingrediensene.
- Røra skal ha konsistens som en kakerøre. Virker den for tykk tilsetter du litt mer mandelmel.
- Ha røra i en form (ca. 16 x 16 cm.) med bakepapir.
- Stek bunnen midt i ovnen i ca. 10 minutter på 180 grader.
Ostekake lag:
- Bland sammen alle ingrediensene.
- Bre røra forsiktig over bunnen.
- Stek midt i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader
- Avkjøl, før du setter den i kjøleskapet i et par timer.
- Bre over et par spise skjeer vaniljeyoghurt og topp med knust oreo rett før servering
Det lønner seg altså å lage denne kaka noen timer før den skal spises, men tro meg! Den er verdt den ekstra tiden det tar å lage den!
Stort Smil
Desiree
Hvor kommer maizennaen inn i bildet? Bare blandes i kald yoghurt?