Søt, sunn og saftig sjokoladekake; bakt uten helsekostprodukter

18. oktober 2016 | Godis og kaker

En av mine oh store misjoner er å få folk til å spise nok frukt og grønt, så kan noen gjette hva som gjemmer seg i denne deilige saken?

Svar:

Den er søtet med dadler, og det som gjør den så saftig er enkelt og greit squash! En hel en!

 


Til en spiringform på 20 cm trenger du:

1 revet squash (stor)

4 ss skyr med vaniljesmak

2 egg

10 dadler uten sten

5 ss kokende vann

1,5 dl kakao

1 ts vaniljepulver (du kan bruke essens – 5 dråper)

5 dl siktet speltmel

1 ts bakepulver

 


Slik gjør du:

  1. Legg dadlene i det kokende vannet i et lite minutt. Bruk så en gaffel til å mose det til en dadelkompott.
  2. Miks sammen dadler, egg, squash, skyr, kakao og vanilje.
  3. Rør godt
  4. Rør så inn resten av det tørre

 

Stekes på 170 grader over og undervarme i 25-30 minutter



 

I min verden MÅ sjokoladekaker ha glassur. Du kan for eksempel legge små stykker av mørk sjokolade opp på den varme kaken å la de smelte.

Jeg brukte 
DENNE 

oppskriften på en ferdig avkjølt kake.


Vil du lagre denne oppskriften direkte på mobilen din kan du gjøre dette meg gratisappen Bloglovin
HER.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree


18. oktober 2016 | Godis og kaker

Comments are closed.