SØT & SUNN NYTTÅRSDESSERT | trifle med brownie og vaniljekrem

30. desember 2017 | Godis og kaker

Mens jeg ennå nøt noen fridager hjemme i julen hadde jeg store ambisjoner om å servere en sunn nyttårsmeny på bloggen, men tilbake på «kontoret» innså jeg ganske fort at ferien hadde satt for store spor på to do lista mi. Så jeg velger heller å komme med en sunn nyttårs dessert. Det var tross alt det flest ønsket å se på bloggen.

Siden den store dagen er alt i morgen har jeg snekret sammen en dessert hvor alle ingrediensene er tilgjengelig på en vanlig matbutikk. Sukkerfri, glutenfri og blodsukker vennlig.

Sukkerfri trifle med bjørnebær og krem

Til 6 personer trenger du

Brownie :

Ingredienser

  • 200 gram mørk sjokolade (minst 80%)
  • 6 egg
  • 2 dl bakekakao
  • 5 dadler uten sten
  • 2 dl smeltet kokosolje eller smør
  • 6 ss sterk kaffe

Krem:

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • Frøene fra 1 vaniljestang
  • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokolade og smør/olje sammen. Tilsett kaffe.
  2. Bruk en stavmikser til å mose dadlene inn i blandingen.
  3. Visp sammen egg og kaka.
  4. Bland alt i en form. Den burde være såpass stor at røren ikke er høyere enn 2 cm.
  5. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter avhengig av hvor «våt» du liker din brownie.
  6. Pisk krem og vanilje til krem.
  7. Avkjøl kaken helt før du legger den lagvis med krem og bær i et serveringsglass

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

30. desember 2017 | Godis og kaker