Mens jeg ennå nøt noen fridager hjemme i julen hadde jeg store ambisjoner om å servere en sunn nyttårsmeny på bloggen, men tilbake på «kontoret» innså jeg ganske fort at ferien hadde satt for store spor på to do lista mi. Så jeg velger heller å komme med en sunn nyttårs dessert. Det var tross alt det flest ønsket å se på bloggen.
Siden den store dagen er alt i morgen har jeg snekret sammen en dessert hvor alle ingrediensene er tilgjengelig på en vanlig matbutikk. Sukkerfri, glutenfri og blodsukker vennlig.
Til 6 personer trenger du
Brownie :
Ingredienser
- 200 gram mørk sjokolade (minst 80%)
- 6 egg
- 2 dl bakekakao
- 5 dadler uten sten
- 2 dl smeltet kokosolje eller smør
- 6 ss sterk kaffe
Krem:
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- Frøene fra 1 vaniljestang
- Friske bær til pynt
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade og smør/olje sammen. Tilsett kaffe.
- Bruk en stavmikser til å mose dadlene inn i blandingen.
- Visp sammen egg og kaka.
- Bland alt i en form. Den burde være såpass stor at røren ikke er høyere enn 2 cm.
- Stekes på 180 grader i 15-20 minutter avhengig av hvor «våt» du liker din brownie.
- Pisk krem og vanilje til krem.
- Avkjøl kaken helt før du legger den lagvis med krem og bær i et serveringsglass
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree