Søt og syrlig vårkake; fettfattig, sukkerfri og proteinrik.

13. mars 2015 | Godis og kaker

Jeg har gjort en ny oppdagelse på kjøkkenet! Det kalles ricotta! Nydelig konsistens, litt salt i smaken (som gjør det perfekt som smørerstatter) lite kalorier, lite fett, masse proteiner og kjempe godt!

Dere kan med andre ord forvente mer av det i tiden fremover!

 

Dagens kake begynte som en ide om å lage muffins med bær, men endte tilslutt opp som en nydelig, fuktig, søt og syrlig kake! Både utseende og smaken får meg til å glede meg til sommeren.



 

Du trenger:

 

200 g ricotta

100 g sukrin gold

250 g fibramel

3 egg

1 ts bakepulver

1 revet squash

Revet skall av 1 sitron

Saften av 1/2 sitron

 

Slik gjør du:

 

Bland alt og hell over i en springform.

Stekes på 220 grader i 15-20 minutter.



 

Glasuren er laget av sukrinmelis og vann.

Pyntet med revet sitron og spiselige blomster <3

 

Ønsker dere alle en flott fredag.

 

– Desiree


13. mars 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

  1. Hvor er det best å kjøpe ricotta ? 🙂 Kaken så kjempegod ut forresten! Denne skal jeg lage en dag 🙂

  2. Hva vil skje dersom en bytter ut Ricotta med Cottage Cheese? (har så mye stående) 🙂 Ser for meg å mose cottage cheese til en mykere konsistens.

Comments are closed.