SOMMERENS LEKRESTE KIKERTSALAT? Med vegansk hvitløksdressing dressing

Reklame 22. juni 2021 | Matpakka, Middags tilbehør, Oppskrifter

reklame Sunkost

 

Sunkost har denne uka veganske dager, med mange gode tilbud på veganske produkter i både butikk og nettbutikk.

Selv om jeg ikke er veganer er mange av mine favoritt produkter det! Og denne uka finner du blant annet nøttesmør fra Helios, MCT olje, oljer fra Cocosa, sukkerfritt snop fra Wellibites, sukkerfri sjokolade fra Chocay, proteinpulver fra Synergy og mye mer på tilbudet! Du finner alle sammen HER.

Siden det er vaganske dager har jeg denne uka lagd et par oppskrifter som jeg skal dele her og på Instagram. Som sagt er jeg jo ikke veganer selv, men jeg vet hvor mye nytte meg selv og mange andre har av å spise mer fra planterike. Så jeg håper at disse oppskriftene kan inspirere.

Jeg mener, hvem har ikke lyst på denne saken her til lunsj, eller som tilbehør til fisk eller kylling på grillen?

Vi starter med dressingen, som er en kremete, vegansk hvitløksdressing. Denne lager jeg ofte hjemme!

Fremgangsmåte

  • Start med å knuse eller finhakke hvitløken.
  • Tilsett Tahini, eplesider Eddik og lønnesirup og rør godt sammen. Jeg tilsetter av og til et par ss vann for å få den litt mer flytende.
  • Smak til med salt. Jeg bruker ca. 0,5 ts.

Neste steg er de sprø kikertene. 

Til 3 personer:

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 230 grader.
  • Hell vannet av kikertene og skyll dem godt. Hell over litt olje og alt krydderet. Bland sammen godt før du fordeler kikertene utover en stekeplate.
  • Stekes midt i ovnen i 30 minutter.

Så var det selve salaten.

Jeg har brukt fieldsalat, reddiker, agurk, erter, avokado, bladpersille, blåbær, norske jordbær og lime i min salat. Sammen med de cruchy, salte og spicy kikertene og den kremete dressingen er det den perfekte kombinasjonen hvis du spør meg!

Full av viktige vitaminer og mineraler, fiber, proteiner og sunt fett!

Håper det inspirerer til flere farger og litt mer planter i kostholdet ditt!

Bra for deg og bra for miljøet!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Reklame 22. juni 2021 | Matpakka, Middags tilbehør, Oppskrifter