Sommer sysler og choklad kladdkaka; fri for sukker, laktose og gluten

20. juli 2016 | Godis og kaker


/inneholder reklame/

 

Selv om de helt høye temperaturene lar vente på seg synes jeg sommeren så langt har vært nydelig. Deilig utevær og akkurat passe anntall regnværsdager. Vi trenger jo noen av dem også. Om ikke lenge venter både sydentur og  bilferie til familien i Danmark. Det blir fint.

Når strandværet lar vente på seg har vi heller brukt tiden på sykkelturer, i skogen og hyggelige sommer sysler inne. I dag holder vi oss inne. Vilde har gjort seg fortjent til litt ekstra tid på padden og jeg koser meg på kjøkkenet.

 

Akkurat nå er favoritt appen 
Flipp

. Flipp gir deg tilgang til nesten 50 av Norges største blader og tegneserier! I tillegg til de menst populære bladene fra Sverige og Danmerk. Du kan se alle bladene
HER

. Faktisk har både Vilde, Daniel og jeg funnet våre vanlige favoritter i appen. Så flaks at fem enheter kan være logget på samme bruker – samtidig, og at appen funker like godt fra mobil som nettbrett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blir utrolig kjekt å ha med seg i sommer! Passer perfekt til både bilferie, hytteturen, standlivet og regnværsdager inne. Sommer sysler <3

 

Du kan nå prøve Flipp gratis i 30 dager! Jeg har også fått muligheten til å gi deg et spesialtilbud på 99;-/mnd (ordinær pris 129,-) Hvis du alt abonnerer på et av Egmont sine blader betaler du kun 49;-/mnd.

Jeg kjøper vanligvis både Kamille Puls, Shape up og ROOM 1-2-3 hver måned. Så her er det både penger og plass å spare!


Slik prøver du det gratis:


1) Register deg på flipp.no Gå inn
HER

for å få tilbudet


2) Last ned appen


3) Logg deg inn og les i vei!

 

Så over til denne deilige Kladd kaken. Fiks ferdig på under 20 minutter!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Du trenger:

3 egg

1/2 dl kokosolje eller rapsolje

2,5 mandler malt til mel med stavmikser

1 dl kokosmasse

5 ss kakao

10 dadler uten sten

1 ts vaniljepulver eller litt vanilje essens

1 ts bakepulver

1 knipe salt

30 gram mørk sjokolade
 


Slik gjør du:

  1. Sett oven på 175 grader
  2. Kjør sammen egg, dadler, olje og kakao.
  3. Miks så mandelmel og kokosmasse med alt det tørre.
  4. Rør sammen det våte og det tørre
  5. Ha over i en rund springform. Kom sjokoladen på toppen
  6. Stekes i 10 minutter


Fortsatt god sommer!

 


Smil


Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#sukkerfri


#glutenfri


#melkefri


#sjokoladekake
20. juli 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (6)

  1. smaker denne av mandel ? 🙂 jeg er ute etter enn sunnere versjon av en slik type kake. Men synd nok kan jeg ikke fordra mandelsmak, så må bare forhøre meg 🙂 Elsker som oftest oppskriftene dine! Har prøvd å bake med mandelmel en gang, og den kaken gikk rett i søppelet dessverre.

  2. Har feriebolig i Sverige (sørvest) der jeg er mye. Her har mange matbutikker egne områder i butikken der varene er frie for Gluten og Laktose. De fleste selger også brunt uraffinert sukker som er mere naturlig og sunnere enn det hvite raffinerte. Apoteket selger også fritt Laktasenzym i tablettform som kan taes før/i sammen med melk og/eller melkeprodukter av personer med Laktoseintoleranse/problemer med å fordøye Laktose. Lactrase med undertittelen Laktasenzym står det på plastboksen med 50 stk slike tabl. (kr 149,-). Har pr. nå ikke sett noe sånt på Apotek i Norge. Burde være enkelt å få inn og selge på Apotek i Norge også. Det kan kanskje hjelpe å spørre og mase litt på sitt lokale Apotek i Norge så kanskje de ser og forstår det store behovet for mere sånt i Norge også.

Comments are closed.