Solskinnsboller; halvgrove og sukkerfri

30. januar 2016 | Boller & Brød 

Så mye gjærbakst som det etterhvert er her på bloggen så blir du kanskje litt overrasket når jeg sier at jeg synes gjærbakst er litt pes. Først må det eltes ordentlig, så må det heve i en time og så må det søren meg etterheve også. Jeg er litt mer 1-2-3 ferdig kind of girl. Men da finnes det noen små triks som gjør bollebaking litt enklere og faktisk mye mer smakfult.

Hva da?

Glem deigen!

Visste du at gjærbakst smaker bedre hvis gjæren får heve kjølig og over lengre tid? Kontra å stå lunt i en liten time. Så når jeg skal diske opp med varm gjærbakst på ettermiddagen baker jeg deigen min som vanlig på morraen og setter den på et kjølig rom, ikke kaldt. Når klokka bli tre har den hevet til dobbel størrelse og er klar til baking.

Vil jeg lage rundstykker til frokost bruker jeg bare 1/4 del av gjærpakken og setter deigen i kjøleskapet natten over. Vips, varme rundstykker på frokostbordet.

I går var det solskinnsboller med vaniljekrem som sto på bordet <3 

Deigen er den samme som du finner i
DETTE

innlegget. Sukkerfri og fiberrik

Til fyll har jeg brukt

2 ss kanel

4 ss sukringold

Ønsker du fettfattige boller så pensler du deigen med egg før du strør over sukrin og kanel.

I dag tenkte jeg FREDAG og rørte mitt ut i ca. 80 gram smør

 

Vaniljekremen finner du oppskrift på
HER

 

Kjevl så ut et stort rektangel.

Bre fyllet ut på halve, og brett den andre delen over. Deigen kuttes i remser på ca 1,5 cm. Snurr og tvinn.

Bruk fingrene til å dytte ut et hull i midten. Fyll det med vaniljekrem

 

Stekes på 220 grader i 12-15 minutter. 

Kanelsnurre med vaniljekrem! Kan det bli bedre?

 

Ha en flott lørdag.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#bakst


#sukkerfir


#solskinnsboller


#vaniljekrem


#utensukker


#kanelsnurre


#fiberrik


#familiemat


#kosemat


30. januar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (9)

  1. Disse så virkelig gode ut. Jeg har veldig lyst til å prøve meg på de.Ha en fortsatt fin lørdag.

  2. Eldste datteren min har nettopp fått påvist melkeallergi.Kan jeg bytte ut melken med havremelk, eller andre alternativer? 🙂 Kunne tenkt å bake disse, og vise henne at hun fortsatt kan spise som vi gjør uten at vi må plukke bort bakst og sånn. 🙂 Kunne tenkt å bake disse i ettermiddag, så blir det kos til barnetv-tid. 🙂

Comments are closed.