Snurra kanelstenger med kanel & eplefyll; sukkerfri og fettfattig

4. oktober 2015 | Godis og kaker

Så klart må jeg også bidra på den internasjonale kanelsnurredagen.

Det som er vanskelig med sunne kanelsnurrer er å lage et saftig, søtt, litt salt, kanelfyll – uten fett og sukker.

Dette er nok den beste varianten jeg har laget hittils, både på smak og næringsinnhold.

Deigen er laget etter

DENNE


oppsktiften.

Mens den hever i 1 time lager du fyllet av

2 dl sukkerfritt eplesyltetøy

2 ss smør

4 ss kanel

4 ss sukrin gold

Deigen kjevles ut. Bre så fyllet over halve og skjær ut ca. 2 cm tykke remser.

Tvist dem å legg dem på et stekebrett.

Etterheves i 30-45 minutter, pensles med litt egg og stekes på 220 grader i 10-12 minutter.

Bruk varmluft + over og undervarme.

Håper det smaker.

– Desiree

Notater:


#sukkerfri


#kanelstang


#kanelsnurre


#kanelknute


#sunnbakst


#gjærbakst


#fettfattig


#familiemat


#oppskrift


#hjemmelaga


#sunnmat


4. oktober 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (8)

  1. Oi! Det så nydelig ut!! Herlig 🙂 nyt de og kos Deg siste timene av helgen! Ønsker deg en god start på ny uke 😉

  2. Ser deilig ut ❤ tusen takk for en så god oppskrift. Dette skal jeg lage en dag denne uken. Gleder meg!! 😉

  3. har du noe alternativt til glutenfritt mel ? 🙂 sliter med å finne et godt alternativ selv… Har cøliaki, og savner kanelboller!!

  4. Emilie: fett er IKKE farlig, og sammenlignet med vanlig kanelfyll som er 150 gram smør er dette fettfattig! Hva er 2 ss smør fordelt på 10 kanelsnurrer? Det er under 3 gram per bolle 🙂

Comments are closed.