Så klart må jeg også bidra på den internasjonale kanelsnurredagen.
Det som er vanskelig med sunne kanelsnurrer er å lage et saftig, søtt, litt salt, kanelfyll – uten fett og sukker.
Dette er nok den beste varianten jeg har laget hittils, både på smak og næringsinnhold.
Deigen er laget etter
DENNE
oppsktiften.
Mens den hever i 1 time lager du fyllet av
2 dl sukkerfritt eplesyltetøy
2 ss smør
4 ss kanel
4 ss sukrin gold
Deigen kjevles ut. Bre så fyllet over halve og skjær ut ca. 2 cm tykke remser.
Tvist dem å legg dem på et stekebrett.
Etterheves i 30-45 minutter, pensles med litt egg og stekes på 220 grader i 10-12 minutter.
Bruk varmluft + over og undervarme.
Håper det smaker.
– Desiree
Notater:
#sukkerfri
#kanelstang
#kanelsnurre
#kanelknute
#sunnbakst
#gjærbakst
#fettfattig
#familiemat
#oppskrift
#hjemmelaga
#sunnmat
Oi! Det så nydelig ut!! Herlig 🙂 nyt de og kos Deg siste timene av helgen! Ønsker deg en god start på ny uke 😉
Åh, det såg veldig godt ut 🙂 Ha en riktig fin uke <3
Ser deilig ut ❤ tusen takk for en så god oppskrift. Dette skal jeg lage en dag denne uken. Gleder meg!! 😉
har du noe alternativt til glutenfritt mel ? 🙂 sliter med å finne et godt alternativ selv… Har cøliaki, og savner kanelboller!!
Linn Dodds: hva med å lage selv av glutenfri havregryn?
Hva er næringsinnholdet ca her?
Hvordan kan du kalle et fyll med 2 ss smør fettfattig? Det er ca 210 kcal og 24g fett.
Emilie: fett er IKKE farlig, og sammenlignet med vanlig kanelfyll som er 150 gram smør er dette fettfattig! Hva er 2 ss smør fordelt på 10 kanelsnurrer? Det er under 3 gram per bolle 🙂