Snickerskake; uten sukker og gluten.

9. mars 2015 | Godis og kaker

I helgen arrangerte jeg mitt første kurs om sukkerfri godis og sjokkis. Mye prating, mye smaking og masse kos på kjøkkenet.  Jeg tok litt bilder underveis, deler en av dagene, sammen med dato for nytt kurs i Horten.

Denne kaken ble stemt frem som en av favorittene blant deltagerene så da er det kanskje på tide å dele herligheten her også.

 

 

 

 

Til bunn trenger du:

 

300g salte peanøtter

 

14 dadler uten sten

 

Til topping trenger du:

 

2 bokser vikingmelk

40 g smør

40 g sukrin gold eller 4 ss honning

1 plate sukkerfri sjokolade

 Hakk nøttene grovt med stavmikser

Tilsett dadlene og mos til en seig masse med stavmikseren.

 

Støkk massen ut i en kakeform og sett i kjøleskapet.

 

 

Hell vikingmelk, smør og søtning i en bolle og sett i mikroovnen på full guffe i 6 minutter. Jeg må gjenta denne prosessen 4 ganger. Konsistensen skal bli som en veldig tykk saus.

Tilsett skokoladen og rør rundt.

Bre fyllet over og sett hele kaka i kjøkeskapet minst en time før servering.

 

Perfekt kombinasjon av søtt, salt og skokolade

 

– Desiree


9. mars 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (13)

  1. Naammm!!! 😀 Jeg elsker snickerskake!Kan man bytte ut vikingmelk med noe annet? Soyafløte eventuelt? Og hvor mange dl er det i en boks vikingmelk? Og er dadlene store eller små? Kommer smaken av dadler frem når man spiser kaka?

  2. Jenny: du kan bruke soyafløte 🙂 det er 3 dl i hver boks. Dadlene er mellomstore og det smaker overhode ikke dadler av kaka 🙂 jeg liker ikke dadler! 🙂

  3. Jeg prøvde kaka i går og den ble veldig god, men jeg fikk det ikke helt til… Bunnen ble veldig tørr og var vanskelig å forme. Hvordan får du peanøttene og dadlene til å bli en seig masse? Og sjokoladefyllet ble ikke som en tykk saus… Men jeg lot det stå til det ble kaldt og derved ble det jo også litt stivere.

  4. Jenny: Min deig blir skikkelig klissete. Hvis ikke din ble det må du bruke flere dadler 🙂 Toppingen: du må bare kjøre den flere ganger i mikroen. Stor forskjell fra ovn til ovn, men uansett så blir den ikke stiv før den har stått kald en stund 🙂

  5. Hei! Jeg lurte på om du vet hvor mange karbohydrater det er i denne pr 100 g kake? 🙂

Comments are closed.